10 ФАКТА, ОКОЛО ТОВА ДА БЪДЕШ ШАФЕРКА, КОИТО МОЖЕ БИ НЕ ЗНАЕТЕ

BI_bridesmaids_things_you_do_not_know

10 факта, около това да бъдеш шаферка, които може би не знаете

Все още не съществува наръчник “Как да бъдеш шаферка”. Да, можете да се поразровите в Pinterest и да потърсите съвети, но това далеч не е достатъчно. Можете да гледате филма “Шаферки” и да си запишете, какво НЕ трябва да правите или да попитате ваши приятелки, които вече са били най-близките момичета до булката, за полезни съвети. Но колкото и да търсите и да разпитвате винаги ще останат няколко неща, за които никой няма да ви е споменал. Ето 10 от тях.

1. Да си шаферка е скъпо (не е задължително).

Когато става въпрос за харченето на пари, около моминското парти, поговорете с кумата за ограниченията в бюджета, от по-рано. Така със сигурност ще намерите вариант да не ви излезе скъпо.

2. Можете да превърнете сватбения уикенд в мини ваканция.

След като приключат шаферските ви задължения и сватбата е вече приключила, можете да си направите малка ваканция или екскурзия, особено ако сте някъде на интересно и ново място.

3. Тялото ви ще се намира в “Страната на чудесата” след сватбеното приключение.

Раните от обувките, махморлукът и главоболието са само някои от нещата, за които ще трябва да се погрижите. Защо не си подарите един ден в някой СПА център?

4. 75% от това да бъдете шаферка означава да сте един вид човекът-шоу.

Една от основните ви задачи, ще бъде да се уверите, че във всеки един момент булката и нейните гости, буквално “се разбиват” от танци на дансинга и, че ще имат незабравими моменти, които ще се видят на снимките в Инстаграм, които най-вероятно ще трябва да направите вие.

5. Останалите 25% от това да бъдете шаферка означава да сте личен асистент на булката.

Може да сте били най-добри приятелки в училище, но сега ще й бъдете личен асистент. Тичане до някой МОЛ в последния момент, за лепило за мигли, помощ при лепенето на пликовете за поканите и участието ви във всички Направи си сам идеи, които има булката, са само малка част от нещата, които ще трябва да свършите.

6. Да сте шаферка обаче, означава и да се поглезите.

Какво по-добро оправдание от това, за да прекарате цяла сутрин приготвяйки грима и прическата си и след това да отпразнувате най-щастливия ден в живота на най-добрата си приятелка?

7. Със сигурност ще се научите да бъдете по-малко егоисти.

Като шаферка може и да ви се наложи да правите неща, които не харесвате – да се усмихвате за около 1000 снимки, да танцувате с някой шафер, който мирише на текила или да трябва да произнесете реч по време на сватбата.

8. Това е и вашето време да блеснете.

Това да бъдете шаферка ви дава възможност да правите това, в което сте най-добра. Може би сте сръчна и много ви бива в “Направи си сам” нещата. Ако сте супер организирана можете да помогнете на булката с листа със задачки. А ако сте толкова забавна, че ви наричат душата на компанията, можете да помогнете на булката да не се стресира преди сватбата.

9. Дори и да сте шаферка за пореден път, не означава, че и тази сватба ще е като предишните.

Всяка булка, всяко събитие, всяка група от хора са различни. Вашият пети път, като шаферка, може да ви бъде като за пъри.

10. Със сигурност ще имате незабравимо преживяване.

Без значение дали ще паднете докато вървите към олтара, или цяла вечер ще танцувате романтично с приятел на младоженеца, който прилича на Брат Пит – всяко момиче ще си мечтае да е на ваше място. Моментът ще бъде наистина незабравим!

 

 

 

Leave a Reply