13 ЛОШИ СЪВЕТА ЗА ПЕРФЕКТНА СВАТБА

bridalidol_14_bad_advices_for_perfect_wedding

13 лоши съвета за перфектна сватба

Точно преди началото на сватбения сезон, решихме да напишем статия за най-лошите съвети, които някой би могъл да ви даде, при организирането на вашата сватба. Заедно със сватбените професионалисти събрахме всички грешки, които можете да допуснете и да развалите приятното си прекарване. Надяваме се, след днешната статия, организирането на вашия Голям ден да бъде с една идея по-лесно и по-приятно!

ИЗБЕРЕТЕ “КРАСИВА” ДАТА ЗА СВАТБАТА

Толкова “красива” дата – 15.05.2015 – това, наистина е толкова готино! Какво толкова, че най-вероятно ще има още 1000 двойки, които ще искат да се сключат брак точно на тази дата и намирането на свободен ресторант, фотограф и ритуална зала би било кошмар! Няма не “красива” дата! В крайна сметка това е денят, на който сте решили да заявите любовта си, пред всичките си най-близки хора! И без значение дали ще има повтарящи се цифри или не, тази дата ще бъде “красива”! Така, че бягайте от клишетата и се забавлявайте!

ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ СЪЩО БИХА МОГЛИ ДА ПРАВЯТ СНИМКИ. ТОГАВА ЗАЩО ВИ Е ДА НАЕМАТЕ ФОТОГРАФ?

Ако трябва да сме честни – това никога не се получава! Дори и да си мислите, че снимките на вашите приятели във facebook изглеждат професионални, повярвайте ни те нямат нищо общо със сватбената фотография. А и нека не забравяме, че все пак сте поканили вашите приятели, за да се забавляват и нищо чудно някой важен момент от сватбата да липсва на снимките. Наемете професионалист и не си създавайте излишни грижи!

ГОСТИТЕ МОГАТ ДА СЪВЕТВАТ ФОТОГРАФА КАК ДА СНИМА

Ама разбира се – естествено, че приятелите и родителите ви разбират повече и дори е задължително да дават непрестанни съвети и напътствия на фотографа! За съжаление това може да доведе единствено до това, той да си тръгне по средата на сватбата. Както се казва “Всяка жаба да си знае гьола”! Нека гостите и роднините да се забавляват, а профеисоналистите да си свършат работата, от която разбират. В крайна сметка нали след дълго проучване сте наели, най-добирят фотограф? Тогава дръжте бабите настрани!

НЕ ПРАВЕТЕ СВАТБАТА ПРЕЗ МАЙ

Не, за нищо на света! Без значение, че това е един от най-подходящите месеци за провеждане на сватби, заради това, че времето е топло, но не и твърде горещо, цветята навсякъде разцъфват и във въздуха се носи свежо ухание. Да не говорим, че сватбите през м.Май имат и метафорично значение – раждането на нов живот, новото начало. Но, не! Вие изберете друг месец, само защото така е по-модерно!

ОТКУПВАНЕТО НА БУЛКАТА

Е как без него! Безумен ритуал, при който младоженецът и неговите приятели пълнят обувката на булката с пари, и по този начин я откупват! Разбира се, за да е още по-забавно, вместо банкноти някои мъже избират монети! Да не говорим, че “защитничките” на булката, които взимат парите, са нейните шаферки, които трябва да не пускат младоженеца при нея, докато не преценят, че е платил достатъчна сума с пари. Ако смятате да правите традициоона българска сватба с всички обичаи, включете и този ритуал. В противен случай – недейте! Ще изглежда не на място. Ние от Брайдъл Айдъл сме изключителни противници на тази традиция, за съвременните сватби!

НЕ РАЗДЕЛЯЙТЕ ТЪРЖЕСТВОТО ОТ ПОДПИСВАНЕТО

И как иначе! Ако подписването е в един ден, в тесен кръг от гости, а празненството в друг, ще си спестите цялото обикаляне из града и седенето в трафика, докато стигнете ресторанта и ще се загуби цялата сватбена атмосфера. Ще си спестите всичките нерви и притеснение, къде се бавят гостите и дали са успели да си хванат такси. А родителите ви искат да изпитате всички емоции на най-специалния ден в живота ви!

ОРГАНИЗИРАЙТЕ СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ ПО ОБЯД

Какво по-подходящо време от това! Снимките ще са на открито, под жарокото слънце, със сигурност ще ви бъде много горещо, може би дори ще се изпотите, но пък за сметка на това нищо няма да си личи, защото слънчевите лъчи ще се отразяват от бялата рокля и на снимката ще се вижда само едно голямо сияние. Най-хубавото е, че докато дойде време за ресторанта, няма да приличате на нищо и ще сте много уморени! Който ви даде този съвет, е почти сигурно, че не ви е приятел!

ОБИКАЛЯЙТЕ ГРАДА С ЛИМУЗИНА

Как може сватба без лъскава лимузина? Вътре има бар, може да пиете шампанско и ще съберете повечко хора! На кого му пука, че това вече е отживелица или пък, че това е кола, която трудно се движи из малките централни улички на града. Важното е, че изглежда гъзарско!

НЕ СЛУШАЙТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ, ВИЕ ЗНАЕТЕ ПО-ДОБРЕ!

Какво от това, че се омъжвате за първи път! Вие много по-добре от флористите знаете, кои цветя са сезонни, от декораторите, как да подредят украсата и да съчетаят цветовете и от фотографите, къде да разположат камерите и фотоапаратите си! Затова, не ги слушайте! Който от вашите приятели ви насърчи, за това, заслужава да не идва на сватбата!

ОПИТАЙТЕ ДА ИЗНЕНАДАТЕ ВСИЧКИ

Например, когато ви попитат “Взимате ли този мъж за свой съпруг?”,кажете “Не”, след това се замислете и кажете, че не можете да решите и след още една кратка пауза, вече кажете “Да”. Или пък кажете на сервитьора, който ще внесе тортата в ресторанта, да я изпусне на земята, не истинската разбира се. Ще се получи много смешно, нали? Всъщност не! Не се опитвайте да изненадате и да забавлявате всички. Това е вашият ден – изживейте го, без да се притеснявате са всички останали!

ТРЯБВА ДА ПОКАНИТЕ ВСИЧКИ

Разбира се! Ако не поканите роднините на леля ви от страна на мъжа й, те много ще се обидят! До толкова, че повече няма да се събирате заедно по празници и рождени дни. Чакайте! Вие и сега не го правите. Може би, защото не сте толкова близки. Ами да! Тогава те няма какво да правят на вашата сватба! Поканете само хората, на които държите и много важно – които познавате! Голяма работа, че братовчедът на баба ви е ваша кръв, ако не сте го виждала от 3 годишна!

ВЕДНАГА СЛЕД СВАТБАТА ВИЖТЕ ДАЛИ ВИ Е ИЗЛЕЗНАТА СМЕТКАТА

Крайната цел на сватбата, все пак, е да съберете много пари от гостите. Ако някой е дал по-малко, запомнете го! Ако не сте успели да си върнете парите, които сте похарчили около организацията, че и да изкарате отгоре, значи всичко е било напразно! Дано все по-малко двойки да мислят по този начин!

НА СУТРИНТА СЛЕД СВАТБАТА, ПОПИТАЙТЕ ФОТОГРАФА, КОГА ЩЕ СА ГОТОВИ СНИМКИТЕ

Ами как иначе! Вие сигурно сте единствените му клиенти, затова по-добре му пишете веднага да започва с обработката на снимките. Може дори да му напомняте през ден, защото иначе той ще забрави! Определено не им завиждаме на фотографите!

Leave a Reply