20 ОСНОВНИ ВЪПРОСА, КОИТО ДА ЗАДАДЕМ КЪМ ТРАНСПОРТНАТА КОМПАНИЯ

BI_ceremony cars_1

Какво да попитаме транспортната компания

При организирането на сватбата следва да знаете, че транспортът е едно от най-важните пера, не само от гледна точка на бюджета. Особено ако планирате да проведете мероприятието в друг град следва да планирате много добре транспортирането на гостите, транспортирането на подизпълнителите, наемането на автомобил за вас. Разбира се, първо трябва да сте определили дали ще комбинирате церемонията по бракосъчетаване с изнесен ритуал, на кое място ще е, колко гости ще имате, къде ще ги настаните, дали транспортът ще бъде самоорганизиран или не. Ние ви съветваме да се обърнете към съответната транспортна компания като се доверите на професионалния им опит и споделяме основните въпроси, които трябва да адресирате към тях.

BI_ceremony cars_2

Какво да попитаме транспортната компания

1. Разкажете им за концепцията на сватбата, къде ще се проведе тя и какъв транспорт се изисква да предложат. Попитайте дали имат свободни такива автомобили за съответната дата. Трябва да се заемете с планирането на транспорта около 2 месеца преди сватбата. Ако очаквате гости от чужбина, помислете и за тях, проучете дали са им необходими визи.

2. Колко местен е автомобила, който сте избрали? В зависимост от модификацията един и същ модел автомобил може да има различен брой места.

3. Сключва ли се договор за предоставянето на услугата? Желателно е да намерите транспортна компания, която да се съгласи да сключи договор за предостасвяне на съответната услуга, за да можете евентуално да предявите претенции ако се наложи.
4. Има ли автомобилът, който сте избрали някакъв вид реклама по себе си и може ли тя да бъде премахната? Част от автомобилите, подходящи за подобно събитие са брандирани с цел реклама на фирмата, чиято собственост са те, затова е добре да уточните този въпрос, особено ако не искате да има рекламни стикери и надписи.

5. Разрешена ли е употребата на алкохол в автомобила? В повечето автомобили това е разрешено и поднасянето на бутилка шампанско се предлага като комплимент. И тъй като събитието го предполага, възползвайте се.

6. Какво включва сумата за наем на автомобила – фиксиран период на ползване или заплащане на всеки километър? Обикновено автомобилът се наема за фиксиран, определен период, но в случай, че ви се налага да пътувате по по-усложнен маршрут, по-добре предвидете допълнителен час и тръгнете малко по-рано.

7. Какво е минималното количество часове, за които можете да наемете автомобила? Във водещите фирми, услугата се предлага, както за час, така и за период по ваше желание, но не забравяйте да уточните.

8. Ползва ли се навигационна система и възможно ли е маршрутът да бъде съгласуван предварително? За да няма неприятни изненади, планирайте от къде точно ще минете и дайте ясни указания предварително.

9. Как ще бъде облечен шофьорът? Макар и на пръв поглед излишен въпрос, по-добре уточнете. Все пак сватбата е официално събитие и не бихте искали шофьорът ви да е в несъответстващ вид.

10. След като изберете автомобила от съответното портфолио, уверете се, че именно той ще ви бъде предоставен, а не аналог. Все пак няма да ви се иска да ползвате автомобил в модела, който сте избрали, но различен цвят.

11. Необходимо ли е авансово заплащане на услугата? Обикновено се изисква да капарирате автомобила предварително, а ако наемате автобус или по-голямо транспортно средство, за да транспортирате гостите си е възможно да ви изискат и авансово плащане, което да включва наем, гориво и заплащане на услуга за личен шофьор.

12. Как е ценообразувана тарифата за ползване на допълнителни часове и има ли разлика в цената за дневна и нощна услуга? Празничното мероприятие вероятно ще завърши след 22.00 часа, затова уточнете тази малка подробност.

13. Има ли климатик в автомобила? Особено актуален въпрос за летния сезон и особено ако предстои дълго, извънградско пътуване.

14. Може ли автомобилът да бъде украсен? В 99% от случаите ще ви бъде позволено, но ще получите указания за това как следва да прикрепите цветята за колата, например.

15. Може ли да изберете цвета на салона и автомобила? Автокомпаниите, които предлагат ползване на автомобили за провеждане на тържествени мероприятия обикновено разполагат с единични бройки автомобили в автопарка си, но задължително попитайте ако искате определен модел, но друг цвят.

16. Автомобилът ще бъде ли измит преди да ви вземе? На пръв поглед излишен въпрос, но съвсем не е така. Не пречи да подчертаете всеки един моемнт, в съответствие с концепцията ви, за да не стават грешки. Обикновено всяка компания отдава автомобилите си в съответстващ на празника вид.

17. Може ли да поръчате автомобила да ви вземе след сватбата? Обикновено провеждането на една сватба след церемонията по бракосъчетаването протича межу 4 и 8 часа, в които не е нужно да заплащате услугата за транспорт, а шофьорът да чака отвън. Попитайте дали можете да доплатите един допълнителен час като шофьорът ще има ангажимент да ви вземе в уреченото време.

18. Можете ли да посетите автопарка на компанията и да разгледате автомобилите? Така най-добре ще се ориентирате в избора си, както и ще добиете представа за качеството на предлаганите услуги.

19. Могат ли да ви дадат телефона на шофьора? Задължително трябва да разполагате с телефонния номер на шофьора, като трябва да го дадете и на някой от близките си за всеки случай. При евентуално закъснение ще знаете каква е ситуацията и ще ограничите стреса.

20. Разрешено ли е пушенето в автомобила? Дори и да сте пушачи, по-добре изберете автомобил, в който пушенето не е позволено, а и не правете опит да пушите в движение. Неприятната миризма и изгорените дрехи са излишни главоболия.

Leave a Reply