6 ПЪРВИ СТЪПКИ ПРИ ИЗБОРА НА РЕСТОРАНТ ЗА ВАШАТА СВАТБА

bridalidol_6_eazy_steps_how_to_choose_restaurant_for_your_wedding_2

6 първи стъпки при избора на ресторант за вашата сватба

Изборът на ресторант – много важен и не много лесен етап от подготовката на сватбата. Трябва да обърнете внимание на услугите, мястото, стила, кухнята и още хиляди малки неща, за които може би дори не се сещате в момента. Днес ще ви помогнем лесно да направите своя спикък с подохящи ресторанти, като ви представим тези шест първи стъпки.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЖЕЛАНИЯТА

1. Местоположение – ако подписването и сватбеното тържество ще бъдат в един ден, то трябва да започнете да се оглеждате за ресторанти, които се намират близо до обредния дом, за да не губите време и вие и гостите ви в лутане из града.

2. Броят на гостите – Изчислете приблизителният брой на гостите. Имайте в предвид, че можете в последствие да добавите някого, а друг може да не успее да дойде. Затова пресметнете приблизителните най-голям и най-малък възможен брой гости и започнете търсенето според тях. Професионалистите съветват, че е най-добре да подберете такъв ресторант, който би побрал повече от максималния ви брой гости, защото така ще има повече пространството и ще се чувствате по-удобно.

3. Ценови въпрос – Това е важен момент, особено ако се придържате към строго определен бюджет. Има ресторанти, които понякога взимат допълнителна такса за наем на залата и такива, които не позволяват да се внася външен алкохол. Това определено би повишило крайната цена. Попитайте за всичко, което ви вълнува, защото ресторантът е мястото, на което прекарвате най-много време от сватбата и всичко трябва да ви удовлетворява, иначе рискувате да бъдете разочаровани.

bridalidol_6_eazy_steps_how_to_choose_restaurant_for_your_wedding_3

6 първи стъпки при избора на ресторант за вашата сватба

4. Допълнителни услуги – задължително обсъдете, какви допълнителни услуги предлагат в ресторантите, на които сте се спряли и бихте ли желали да се възползвате от тях – DJ и декоратор, с които те работят, тортата, алкохола. За съжаление понякога дори и да харесвате даден ресторант, тези допълнителни услуги не винаги са на високото ниво, на което е той. Препоръчваме ви да работите с външни декоратори, водещи и сладкари, стига разбира се, от ресторанта да позволят, защото не навсякъде е възможно.

5. Стил – Не забравяйте, че стилът на кухнята и ресторанта трябва да отговаря на визията на сватбата. Има зали, които дори и с малко украса биха се вписали идеално в стила на празненството, което е чудесно, защото ще ви спести пари. Но има и такива, които дори и с всичката украса на света не биха успели да отговорят на стила на вашата сватбата. Колкото се отнася до кухнята – помислете дали вашите гости са претенциозни по отношение на храната и ако е така, не поръчвайте нищо екзотично и нестандартно.

6. Малки подробности – Обърнете внимание за наличието на някои важни характеристики на ресторанта – детски кът, Wi-Fi, обособен дансинг, VIP – зала и попитайте дали използването им се заплаща допълнително, за да няма изненади. Също така е много важно ресторантът да има голям и удобен паркинг, не само заради колите, но и, за да не се налага гостите да слизат директно на пътното платно.

Снимки – Pinterest.

Leave a Reply