7 МИТА ЗА СВАТБЕНИТЕ АГЕНТИ, КОИТО ЩЕ РАЗБИЕМ НА ПУХ И ПРАХ

bridalidol_7_moiths_about_wedding_planers_that_is_not_truth

7 мита за сватбените агенти, които ще разбием на пух и прах

Продължаваме да попълваме колекцията ни от статии в стил “Митове и лоши съвети”. Днес темата е свързана със сватбените агенти. 7 мита, които ще разбием на пух и прах! Приятно четене!

“Изебрете ди сватбени агенти, които са близо до вас, не само като виждания, но и по дух. Така самите вие ще се почувствате спокойни и ще им имате пълно доверие. Дайте им свобода и се насладете на резултатите!”

ЕВТИНО, БЪРЗО И КРАСИВО

При сватбената организация има едно основно правило – от три точки, винаги могат да се комбинират само две : евтино и бързо, но грозно; евтино и красиво, но трябва да имате търпение; красиво и бързо – няма как да е евтино. Това правило напълно отразява работата на сватбените агенти. Няма как да получите всичко наведнъж. Бъдете готови, че ако решите да използвате услугите на агентите 2 седмици преди сватбата, сумата, която ще трябва да отделите е доста по-висока. И то не заради услугите, а заради експресните доставки на цветя, подаръчета, панделки и т.н. Ако някой ви каже, че без никакъв проблем ще изпълни всичко, което искате в рамките на тези две седмици, без да излезе по-скъпо и въз основа само на вашите рисунки, бъдете сигурни, че резултатът ще е плачевен. Затова ако искате красив сватбен ден, на достъпни цени, резервирайте своите агенти поне шест месеца предварително.

МОЖЕТЕ ДА РАБОТИТЕ БЕЗ ДОГОВОР

Ако предпочитате да работите без договор, то тогава не се страхувате за сватбата си. Нито една  уважаваща себе си сватбена агенция, фотограф, флорист или DJ, които предлагат качествени услуги, не биха работили без договор. Нека тези няколко листа хартия не ви притесняват – напротив, трябва да бъдете спокойни, защото те са вашата гаранция. В договирите обикновено са включени всички детайли около сватбата свързани с пари, време и реализация. Неспазването им води до плащане на неустойки от страна на подизпълнителите, което е във ваша полза. Това се отнася и за двете страни. Така че, когато подписвате споразумението, много добре прочетете всичко, за да няма изненади.

СВАТБЕНИТЕ АГЕНТИ РАБОТЯТ БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ

Това е често срещано грешно схващане и много пъти поставя сватбените агенти в неудобно положение, когато по време на подписването на договора, стане въпрост за именно това авансово плащане. И като отговор доста често срещат изненада и недоумение. Различните агенции работят по различен начин, но като цяло предварителното плащане може да бъде или фиксирано или под формата на процент от бюджета на сватбата. Разбира се, цялата идея за предплащането си има разумно обяснение. Още от момента на подписване на договора, агентите започват работа по вашата сватба – поръчка на материали, допълнителни договорки с други подизпълнители, извършването на много сериозна координация и много други организационни неща. Нормално е предварително да изискват плащане за всичко това, не мислисте ли?

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДЕКОРАЦИЯ ИМА, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ

Определено, не! Повече сватбена украса не означава по-красива и по-добре изглеждаща. “Богатият” вид на сватбеното тържество не означава всеки сантиметър от пространството да е запълнен с всевъзможни цветя и украшения. Една сватба е красива, когато всеки елемент се вписва в общата концепция. А не, когато всеки гост се чуди, защо има пеперуди по чиповете за покер, когато темата на сватбата трябва да е “Вълшебства”. Не бихте желали това за своята сватба, нали?

БУКЕТЪТ НА БУЛКАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОРЪЧАН В ДЕНЯ ПРЕДИ СВАТБАТА

Младоженците трябва да знаят едно нещо относно цветята на сватбата – флористите поръчват цветята, които ще им бъдат необходими за декорацията, седмици предварително. Много внимателно подбират обема, цветовете и количестовото им. Затова всяко ваше желание в последния момент, не винаги може да бъде изпълнено. Разбира се, ако нямате особено големи претенции как да изглежда букетът ви, флористите ще направят всичко възможно той да бъде прекрасен и да се впише в концепцията на сватбата, но с това, което разполагат. Ако обаче имате строги изисквания и предпочитания, това задължително трябва да се случи месеци по-рано.

СВАТБЕНИТЕ АГЕНТИ НЕ ЯДАТ И НЕ ПИЯТ

Сватбените агенти, както и целият им екип започват работа около 6 часа преди първия ритуал по време на големия ден. Понякога дори това означава да излязат в много ранни зори. След това ги очаква един дълъг ден изпълнен с много работа и напрежение, който приключва някъде към 12:00 – 01:00 през нощта. Хубаво би било да осигурите някакъв кетъринг, който да бъде специално и отделно за тях. Разбира се, за тази част от екипа – DJ, фотограф и самите агенти, които ще останат до края на тържеството трябва да осигурите и куверти и напитки. Не е задължително, но това е начин да се погрижите за хората, които организират вашия голям ден и благодарение, на които вашите мечти са се превърнали в реалност!

СВАТБЕНИТЕ АГЕНТИ СА ПЕРСОНАЛ

За съжаление всички сватбени агенти са се сблъсквали с тази нагласа от страна на младоженците. Има двойки, които смятат, че щом са платили за организацията на сватбата им, отношението, което трябва да получат от страна на агентите е равностойно на “поклонение”. Искрено се надяваме нашите читатели, да са хора, които ценят и уважават всеки един от подизпълнителите, които се стремят да направят сватбата им незабравима. В отговор на това ще получите не само високото качеството на услугите, за които сте платили, но и това ще се случи в приятна и топла атмосфера, а и е напълно възможно да започнете нови приятелства.

Leave a Reply