7 СЪВЕТА ЗА ТОВА КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ СВАТБЕНИТЕ СИ ПРЪСТЕНИ

bridalidol_7_advices_how_to_choose_your_wedding_rings_1

7 съвета за това как да изберете сватбените си пръстени

По традиция булката и младоженецът заедно избират брачните си халки. Това е много трогателен и важен момент, в подготовката за сватбата. Сигурно ви изглежда, че това не е трудна задача, но сега възможностите за избор са толкова много, че по-добре се заредите с време и търпение. Специално за вас разговаряхме с професионалсти в тази област и сведохме всичко до 7 съвета, които да ви помогнат да изберете сватбените си пръстени, по-лесно.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРЕДПОЧИТАНИЯТА

Преди всичко, изберете от какъв материал искате да са изработени пръстените – бяло или жълто злато, платина или други сплави. Дали да са украсени с камъни или не и колко дебели да бъдат самите халки – по-фини или по-масивни?

1. Ако се спрете на класически златни пръстени, помислете за формата и дебелината, които ви харесват. Трябва да са изцяло по ваш вкус и усещане. Най-добре би било да отидете и да пробвате различни модели, за да се уверите, че сте ибрали най-подходящите.

2. Ако желаете да има камъни, разберете кои отговарят на вашата същност – всеки камък има характеристика и енергия, които трябва да бъдат в пълна хармония с вас. Помислете каква големина ви харесва и какъв цвят. Имайте в предвид, че големите камъни лесно се закачат по дрехите, а в крайна сметка трябва да ви бъде удобно да ностите тези пръстени, защото те са за цял живот.

3. Когато уточните всички тези детайли, отидете в бижутерния магазин, който сте избрали и нека там ви предложат варианти, които да покриват всички ваши изисквания изисквания – по-строга верися за господина и по-нежна за дамата.

bridalidol_7_advices_how_to_choose_your_wedding_rings_2

7 съвета за това как да изберете сватбените си пръстени

НА КАКВО ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ

4. Избягвайте пръстени със сложни форми. Не трябва да се закачат по дрехите, защото както вече споменахме ще ги носите всеки ден.

5. Трябва да вземете в предвид и факта, че в студеното време пръстите се стесняват, а в топло се разширяват. Обърнете внимание на това, когато ви взимат размери. Според бижутерите най-правилният вариант е халките сякаш леко да се плъзгат по пръста, но в същото време да не падат, когато си наведете ръката надолу. Преди да пробвате пръстени не съветват да сте мокрили ръцете си дълго време, защото от това могат да се подуят и мярката да не бъде точна.

6. Обърнете внимание на пробата на метала. Естествено, колкото по-висока е чистотата, толкова по-висока е и цената. Понякога обаче имат различни характеристики – по-малките карати са по-устойчиви като цвят, а по-големите могат да бъдат по-податливи на деформации. Консултирайте се с екперт в магазина, какво точно да изберете.

7. Не забравяйте, че колкото и да ви харесват пръстените във витрината, понякога можете да се разочаривате, когато ги сложите. По-грубите пръстени няма да стоят добре на фини ръце и обратно, по-тесните халки ще се изгубят на по-едра ръка. Така, че избирайте внимателно, защото тези пръстени са завинаги.

Снимки – Pinterest.

Leave a Reply