9 МИТА И ПОГРЕШНИ СХВАЩАНИЯ ЗА СВАТБАТА

BI_10_myths_about_weddings_1

9 мита и погрешни схващания за сватбата

Сватбата на първо място е празник за младоженците и техните семейства. Затова не мислите ли, че трябва да бъде такава, каквато на тях им харесва? Има много традиции, митове и заблуди, които могат да бъдат преобразени по нов начин. Развихрете въображението си и не се страхувайте от новото и нестандартното. Така ще направите сватбата си наистина уникална и неповторима.

СВАТБАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕДЕ В РЕСТОРАНТ

Това не е задължително да е така. Всичко зависи от вашите предпочитания. Ако искате сватба, като на филм, на открито – няма нищо по лесно от това. Лятото е идеалният сезон, но е възможно да го направите и в по-студените месеци. Само трябва да подберете добър кетъринг и шатри с отопление. Такъв тип сватба е по-скъпа, защото ще трябва да наемете много хора и да транспортирате гостите до мястото, но със сигурност си заслужава – сватбата ви ще бъде точно такава, каквато сте си я представяли.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ВКЛЮЧИТЕ И ОБРЕДНИЯ ДОМ В СВАТБЕНИЯ ДЕН

Все повече двойки предпочитат да преместят този ритуал предварително и да го направят в малък кръг от хора. Факт е, че обредните зали не винаги могат да поберат всички ваши гости, а и украсата няма как да бъде такава, каквато на вас ви харесва. Много често се случва дори и когато младоженците са избрали да включат този ритуал в сватбения ден, на него да не присъстват повечето гости, именно защото те са наясно с тези факти. Затова направете така, както на вас ви харесва. В крайна сметка това е най-важното, нали?

BI_10_myths_about_weddings_2

9 мита и погрешни схващания за сватбата

“КРАДЕНЕТО” НА БУЛКАТА

Една много стара традиция, от която обаче много двойки и техните родители не искат да се откажат. Дори напротив – смятат, че е важна част от сватбата. Много често се случва, младоженецът да взима булката от хотела, а не от къщата на родителите й. Тогава за какво “крадене” говорим изобщо?!  Трябва да споменем и моментът, в който шаферките, облечени в най-прекрасните си рокли и с направени прически и грим, трябва да бутат, буквално, входната врата от вътрешната страна и да не пускат млажоженеца да “открадне” булката. Ние сме истински противници на тази традиция и смятаме, че е отживелица.

ТРЯБВА ДА ПОКАНИТЕ ВСИЧКИ ХОРА, КОИТО ПОЗНАВАТЕ

Въпросът “Кого да поканим на сватбата?” мъчи много младоженци. Естествено, че не искате да обидите никого, но няма как да поканите всички. Не забравяйте, че това е ден, в който празнувате вашата любов. Затова поканете хората, които ИСКАТЕ да присъстват, без тези, които ТРЯБВА. В противен случай може да се окажете разочаровани. Обградете се само с най-любимите ви хора – това са най-добрите гости, за една сватба.

ТРЯБВА ДА СЕ ПРИДВИЖВАТЕ СЪС СВАТБЕНА ЛИМУЗИНА

Лимузината – доскорощният фаворит, за транспорт на сватбата, вече остава на заден план. Разбира се, по времето, когато тези коли са били малко и труднодостъпни, може би е било голяма атракция, но не и сега. Плюс това, те са много тромави и трудно биха се движили из града. Ето защо все повече двойки се отказват от този вид транспорт и дори използват собствени автомобили.

BI_10_myths_about_weddings_3

9 мита и погрешни схващания за сватбата

БЯЛА РОКЛЯ

Традиционно роклята на булката е бяла – в знак на невинността на девойката и нейната чистота. В днешно време можете да си позволите и друг образ. Вие трябва да се чувствате красива и уверена, затова забравете стериотипите и не се ограничавайте в избора си. Нещо повече – дори и роклята ви да е бяла, допълнете я с цветни елементи и акценти. Каквато и рокля да изберете – бяла или не, трябва да бъдете сигурни, че тя е тази на вашите мечти!

ПЪРВИЯТ ТАНЦ НА МЛАДОЖЕНЦИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ БАВЕН

Обикновено първият танц на двойката е бавен. Разбира се, това е една чудесна традиция, която ако ви харесва не трябва да се отказвате от нея. Но ако сте решили да изненадате вашите гости с нещо интересно и нестандартно – заложете на бързите танци. Можете дори да направите комбинация от двата танца, за по-голям ефект. Никой няма да го очаква. Не се страхувайте да експериментирате!

КАКВО ДА ПОДАРИМ  НА МЛАДОЖЕНЦИТЕ? ПАРИ!

Финансовият въпрос за сватбата със сигурност е един от най-важните. Поради факта, че в повечето случаи сватабата е скъпо удоволствие, много от двойките решават, че искат да получат като подаръци пари. Но има гости и роднини, които са по-консервативни на тази тема и държат на подаръците. Има решение – wish list. По този начин, тези от гостите ви, които все пак искат да ви подарят нещо, ще имат възможност да го направят, а и вие няма да сте разочаровани, защото все пак вие ще сте съставяли списъка. Всички ще са доволни!

Leave a Reply