АКТУАЛНИ ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКАТА НА БУЛКАТА – ЖИВИТЕ ЦВЕТЯ

BI_flowers_hair_9

Актуални тенденции в прическата на булката – живите цветя

В подготовката за сватбата трябва да изпипате всеки детайл, особено около визията на булката! Обърнете особено внимание на аксесоарите, които ще създадат неповторим стил. Все по актуални са живите цветя като допълнителен акцент във визията на булката, затова посвещаваме тази статия именно на темата за живите цветя в прическата на булката.

BI_flowers_hair_4

Актуални тенденции в прическата на булката – живите цветя

ВЕНЕЦ ОТ ЖИВИ ЦВЕТЯ

Венците от живи цветя прекрасно се съчетават с леки рокли от ефирни платове като коприна, шифон или дантела. Избирайки цветята и композицията върху, която ще акцентирате в сватбената ви прическа е важно да съобразите нейния стил. Спусната коса, стилизирана на нежни, вълнообразни букли или внимателно прибрана в нисък кок прическа, както и интересна плитка биха били много подходящи прически, на които ще отиват ралични видове венчета. Ако искате допълнително да подчертаете чертите на лицето си, изберете по-голям венец. Но имайте предвид, че подобен венец ще акцентира вниманието върху себе си, затова следва да изберете по изчистена рокля и да не прекалявате с аксесоарите. Подобен венец би отивал много на разкроен модел булчинска рокля, изработена от шифон и прическа с разпусната коса оформена на големи къдрици. По-минималистичните венчета биха отивали на прибрани прически или високо прибрани кокове, или френска плитка. Подобна прическа предполага прибрана коса, която ще открие лицето, а дребните цветчета на венеца ще придадат особено очарование и нежност. За притежателките на къса коса, подходящи биха били отново дребните цветчета, които ще омекотят чертите на лицето.

BI_flowers_hair_7

Актуални тенденции в прическата на булката – венец от живи цветя

BI_flowers_hair_6

Актуални тенденции в прическата на булката – венец от живи цветя

BI_flowers_hair_1

Актуални тенденции в прическата на булката – венец от живи цветя

BI_flowers_hair_2

Актуални тенденции в прическата на булката – венец от живи цветя

ЦВЕТЯ ВЪРХУ ГРЕБЕНЧЕТА И ФИБИ

Елегантният и женствен образ на булката би могъл допълнително да се подчертае именно с фризьорски аксесоари като гребенчета или фибички, върху които са прикрепени живи цветчета. Използвайте дребни цветя, които ще придадат романтичност на цялата визия. Подобни цветни аксесоари можете да позвате, както за визията на булката, така и за тази на кумата или шаферките.

ДИАДЕМА ОТ ЦВЕТЯ

Цветната диадема е подобна като визия на венеца, но можете да носите, както като стандартна диадема, така и като лента за челото. При избора на диадемата е необходимо да съобразите формата на лицето. Така например дамите, които имат кръгла форма на лицето следва да избягват големите цветове особено в края на диадемата, защото това допълнително би разширило оптически лицето. Ако най-големите цветове от диадемата са в центъра и, това визулано би издължило лицето, което е подходящ избор и за по-дребните булки. Леката, небрежно елегантна прическа или нежна прическа на вълни биха биха се съчетали идеално с тази прическа.

BI_flowers_hair_10

Актуални тенденции в прическата на булката – диадема от цветя

ВПЛЕТЕНИТЕ ЦВЕТЯ

Нежните цветя, вплетени в плитка или закрепени с малки фиби, със сигурност, ще придадат очарование в образа на булката. Подобна прическа трябва задължително да бъде съгласувана със стилист и флорист, за да можете да се възползвате от съветите им относно избора на най-подходящи цветя. Обръщаме вниманието ви, че букетът на булката трябва да импонира на цветните аксесоари. Булката следва да ориентира флористите си в цветовата гама, за да могат да и предложат оптимално решение, както за букета, така и за прическата.

BI_flowers_hair_3

Актуални тенденции в прическата на булката – вплетени цветя

 

Leave a Reply