БУЛКА ПРЕЗ ЗИМАТА – 5 ИДЕИ ЗА ТОПЛА И СТИЛНА ВИЗИЯ

BI_winter_wedding_bride_3

Как да бъдете стилна булка, дори и през зимата

Решили сте да направите от сватбата си истинска зимна приказка? Прекрасно! Вече написахме статия, с която да ви помогнем и да ви вдъхновим за декора. Но сега е време да поговорим, за нещо друго и не по-малко важно – визията на булката. През зимата, тя изисква особено внимание, тъй като освен, че трябва да бъде изключителна, трябва и да бъде топла, удобна и предназначена дори и за най-тежките атмосферни условия. В тази статия сме събрали няколко идеи, за това как умело да съчетаете, всички тези неща. Приятно четене!

BI_winter_wedding_bride_4

Как да бъдете стилна булка, дори и през зимата

РОКЛЯ С ДЪЛЪГ РЪКАВ

Естествено започваме с най-важният елемент – роклята на булката. Щом сте решили да имате сватба през зимата, вероятно сте подготвени, че при избора на Роклята ще трябва да търсите не само красотата, но и удобството и практичността – задължително е да предпазите вашите ръце и рамене от студа. Напълно подходящи са роклите с дълъг ръкав. В никакъв случай нямаме в предвид, че ще трябва да носите нещо плътно и затворено отвсякъде – не! Ръцете и раменете ви могат да бъдат покрити с фина френска дантела или с нежна коприна. За булките, които обичат ретро визията, можем да предложим и висока яка. А ето и едно смело предложение – рокля от плетена дантела. С нея ще изглеждате също толкова зашеметяващо, но с една малка подробност – ще ви бъде топло.

BI_winter_wedding_bride_1

Стилна булка през зимата – рокля с дълъг ръкав

BI_winter_wedding_bride_2

Стилна булка през зимата – рокля с дълъг ръкав

ЦВЕТНА БУЛЧИНСКА РОКЛЯ

През зимата е най-добре да изберете да носите булчинска рокля в цвят. Тя не само изглежда много добре, но и се откроява на белия фон. Можете да избирате между всички нюанси на кафето и бежовото, а защо не и праскова и нежно розово. Тези цветове ще накарат да засияе, иначе по-бледата от обикновено, кожа през зимата. А ако искате да засилите ефекта на свежест и жизненост на зимната сватба, изберете нежо в сивата, синята и ментово зелената гама. Още повече, че това са и едни от най-актуалните цветове при булчинските рокли за предстоящия сватбен сезон! Не забравяйте да обърнете внимания на нещо много важно – ще трябва да се лишите от големия шлейф. За съжаление, колкото по-голям е той, толкова повече сняг ще събира, докато вървите и има опасност да замръзнете.

BI_winter_weddin_bride_6

Стилна булка през зимата – цветна рокля

BI_winter_wedding_bride_5

Стилна булка през зимата – цветна рокля

ЗИМНИ СВАТБЕНИ ОБУВКИ

Кой е казал, че на сватбата задължително трябва да носите отворени обувки? През зимата имате толкова голям избор, какво да обуете и, при това да ви е топло. Можете да заложите на боти до глезена от естествена кожа или велур, или на високи ботуши от дантела. Можете дори да изберете пухкави апрески и повярвайте ни сватбената ви фотосесия ще бъде повече от забавна. Ако сте решили да имате таматична сватба можете да обуете каубойски ботуши. Каквито и обувки да изберете, постарайте се и да са водоустойчиви.

BI_winter_wedding_bride_7

Какви обувки да изберете, ако ще сте булка през зимата

BI_winter_wedding_bride_8

Какви обувки да изберете, ако ще сте булка през зимата

ПРИЧЕСКАТА

Пуснатата коса, като цяло не е подходяща за зимна сватба. Красивите къдрици много лесно могат да се развалят от вятъра или от снега. Затова бъдещи булки, приберете косите си! Нежният кок или интересната плитка са изключително подходящи за случая. А ако сложите красиво цвете от дантела и тюл или нежна шнола, обсипана с камъни, ще изглеждате удивително. Ако все пак решите да се спрете на прическите с пусната коса, бъдете сигурни, че фризьорът ви ще бъде под ръка преди приема в ресторанта.

BI_winter_wedding_bride_9

Стилна булка през зимата – прическата

BI_winter_wedding_bride_11

Стилна булка през зимата – прическата

МАЛКО БЛЯСЪК

Добавете малко блясък към визията си! Можете да го направите чрез грима – блестящи сенки или лак за нокти, искрящ гланц за устни. А можете да заложите и на обувките – златни, сребърни, декорирани с камъни. Ако не сте фен на блясъка, тогава можете да изберете изчистени обувки с блестящ ток – като компромисно решение. И разбира се, най-ефектният вариант би бил блестящ акцент върху роклята! Цветен колан с мъниста или стара брошка от истински камъни. А за по-смелите от вас – ръчно нашита с мъниста дантела и тюл с брокат. Заблестете!

BI_winter_wedding_bride_12

Стилна булка през зимата – малко блясък

BI_winter_wedding_bride_13

Стилна булка през зимата – малко блясък

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

Ако решите да сте с елеганти обувки по време на приема в ресторанта, тогава си вземете и втори чифт обувки, които да носите навън. Задължително трябва да са топли!

Нали знаете как носовете ни почервеняват от студа навън? Със сигурност не бихте искали да изглеждате така на сватбените снимки, нали? Това лесно може да се прикрие с грим. Поговорете с вашия гримьор.

Ясно е, че за да стане сватбената фотосесия прекрасна, сте готова на всичко – дори и да измръзнете. Но не е задължително! Вземете си нещо връхно, с което да се наметнете между снимките. Така ще бъдете здрава на сватбата.

Leave a Reply