Цветно вдъхновение – Как да изберем цвят за сватбата си – СРЕБРО

BI silver 1

Нежна сватбена декорация в сребърно

ЗА ГАМАТА В СРЕБРО

Сребърният цвят е символ на надеждата, чистотата, невинност и благороство. В миналото се е вярвали, че косите на всички божества са били със сребърен цвят. Сигурно не знаете, но сребърният цвят всъщност е нюанс на белия. При избора на цвят за сватбата среброто е предпочитано защото пресъздава една гламурна визия и изглежда по неповторимо елегантен начин. Изключително подходящо е в цветното оформление на зимните сватби.

Интересни съчетания:

 • изумруден
 • розов или пурпурен
 • злато и черно
 • оттенъци на сивото и виолетовото
 • бордо

Възможни оттенъци:

 • светло сиво
 • въглен
 • стомана
 • мед
 • състарено злато

Акценти в декора:

 • свещници
 • кристал
 • камъни и циркони
 • сребърни прибори
 • полилеи
BI silver 2

Нежна сватбена декорация в сребърно

СТИЛОВИ ЕЛЕМЕНТИ

Избирайки този цвят не забравяйте да се придържате към общата стилистика на сватбата. Сребърният цвят би допълнил по неповторим начин сватба, например, в стил «Glamour». В съчетание с кристал и различни камъни среброто би изглеждало много елегантно. Такъв цвят би подхождал и на винтидж стилистика. В този случай е необходимо да акцентирате върху детайли от сребро, брошки, полилеи, старинни подноси, свещници, сребърни прибори. Сребърният цвят може да се използва и в стилът «Shabby Chic».
В съчетание с небесно синьо или нежно розово, сребърният цвят би бил доста удачна комбинация. Най-важното, обаче е да позлвате в подобни съчетания именно светли нюанси на среброто. Това ще придаде лекота и въздушност на цялата стилистика. Освен това, среброто може да се комбинира добре и при бохемски стил на сватбата. На фона на този цвят, много добре изпъкват ярки и наситени оттенъци като слива, алено, бордо, индиго, синьо-зелено, злато, черно и др.
BI silver 3

Нежна сватбена декорация в сребърно

BI silver 4

Нежна сватбена декорация в сребърно

ФЛОРИСТИКА

Чудите се как можете да използвате сребърния цвят във флористиката – ами много лесно!Можете да оцветите със сребърен спрей някои от листата на цветята, които сте избрали, като много подходящи са зелените листа на зимните цветя. Можете да покриете дръжката на букета със сребърна лента или да прикрепите някоя старинна брошка. А ако искате наистина да бъдете оригинални, то можете да поръчате букет от брошки, вместо цветя. В комбинация със сребърно, особено красиво изглеждат анемоните, розите, хортензиите и орхидеите.
BI silver 5

Цветята на сватбата – комбинация със сребро

BI silver 6

Цветята на сватбата – комбинация със сребро

ДЕКОР

За декорирането на масата на младоженците можете да изберете различни сребърни свещници. Също така можете да облепите вазите със сребърно фолио, което ще създаде необходимия метален отблясък. Много добре биха се вписали и различни огледала. За масите на гостите, изберете сребърни калъфи, сребърни покривки, или такива салфетки. Най-добре използвайте едноцветни тъкани. Можете да комбинирате и с различни матови тъкани като дантела например. Не прекалявайте с блясъка. В залата на ресторанта или за арката можете да ползвате сребърни нишки. Не е задължително да използвате сребърния цвят единствено за класически сватби, ако например ви харесва сватба в стил рустик, то и там можете да намерите приложение на този цвят.  Както вече уточнихме, сребърният цвят е идеален за зимните сватби, защото се съчетава по изключително красив начин с беотата на снега.
BI silver 7

Нежна сватбена декорация в сребърно

BI silver 8

Нежна сватбена декорация в сребърно

ДРЕС-КОД

В зависимост от избраните от вас допълнителни цветове, костюмът на младоженеца може да бъде бял, черен, сив, тъмно или светло син, както и в зеленикавата гама. Можете да комбинирате и различните елемнти на костюма в различни тонове, например, сиво сако и тъмен панталон.  Също така, подходящ би бил изборът на сребърна вратовръзка или папионка. Изберете копчета за ръкавели в този цвят, както и стилен сребърен часовник.
Във визията на булката, среброто може да намери приложение особено в аксесоарите – обувките, аксесоарите за коса, бижутата или различни елементи върху колана на роклята ще допълнят по съответстващ начин образа и.  В този случай, цветът на роклята трябва да е или диамантено бял, или т.н приглужено бял цвят. При всички положения ви съветваме да изберете сребърния цвят като допълнителен, а не като основен, за да избегнете студенината му, както и да не рискувате да станете жертва на кича.
BI silver 9

Визията на булката – сребърни акценти

BI silver 10

Визията на булката – сребърни акценти

Leave a Reply