Цветно вдъхновение – Как да изберем цвят за сватбата си МЕНТА

BI_Mint-themed-wedding2 copy

Свежа сватба в цвят мента

ЗА МЕНТОВАТА ПАЛИТРА

Ментовият цвят е нежна комбинация между синьо и зелено. Макар и да се води в студената цветова гама, ментата носи неповторимо усещане за свежест и нежност като същевременно лесно подчертава индивидуалността по особено елегантен начин. Ментата успокоява и внася хармония като може да се използва, както самостоятелно като основен цвят в декора на сватбата, така и успешно да се комбинира с по-топли цветове в пастелни нюанси.

ИНТЕРЕСНИ КОМБИНАЦИИ С ДРУГИ ЦВЕТОВЕ

 • Розово
 • Злато
 • Синьо
 • Капучино
 • Бежово
 • Праскова
 • Бяло

ВЪЗМОЖНИ ОТТЕНЪЦИ

 • Аква
 • Хималайска мента
 • Зенит
 • Ябълка

АКЦЕНТИ В ДЕКОРА

 • Цветя
 • Дантела
 • Свещи
 • Кристал и стъкло
 • Десерти
BI_Mint-themed-wedding 3

Свежа сватба в цвят мента

 

ЦВЕТОВИ КОМБИНАЦИИ

Ментовият цвят може да присъства в различни теми на сватбата – винтидж, шаби шик, рустик, модерен, градинска. Всеки стил носи своето настроение, а ментовият цвят винаги придава неповторимо очарование и закачливост.  Много е подходящ за летните сватби, защото създава усещане за свежест и прохлада. Ако искате да подчертаете красотата на събитието, използвайте ментата като допълнителен цвят в комбинация с други пастелни цветове – капучино, розово, праскова, бежово. Ако пък, искате да внесете индивидуален почерк при декорацията, използвайте ментата в комбинация с бяло или злато.  Това ще придаде допълнителен светски характер на цялостната сватбена визия.  Можете да заложите и на модерното омбре и да съчетаете единствено нюанси на ментовия цвят. Ментовият цвят е много подходящ и за сватба на морето, защото прекрасно би се вписал в морската тематика. В съчетание с праскова и бежово, ментовият цвят би изглеждал изключително нежно и бонбонено.

BI_Mint-themed-wedding 5

Свежа сватба в цвят мента

ДЕКОРЪТ

Ментовият цвят като основен в сватбения декор е безпогрешно решение за всеки стил сватба на открито. Ментовите оттенъци прекрасно се съчетават с натурални елементи от декора – дърво, трева, цветя. В този случай като акценти в декора можете да използвате малки съдове в ментов цвят, да подготвите мохито за гостите си, както и да декорирате фотозоната с нежни хартиени гирлянди в мента и праскова. За декора, можете да използвате композиции с различни зелени цветя и плодове. Хубаво е да съчетаете всички елементи и да вкарате като акцент ментовия цвят в полиграфията – поканите, плейс картите, номерата на масите, имената на гостите. Ментовия цвят изглежда много красиво с елементи от декора, които дават пространствено изражение – изчистено форми от стъкло, свещи, перли.

BI_Mint-themed-wedding_decor

Сватбена декорация в цвят мента

ДРЕС – КОД

Що се касае облеклото, то тук наистина можете да развихрите въображението си. Много от световно известните дизайнери, между които и Elie Saab залагат на ментовия цвят в колекциите си булчински рокли. Независимо каква материя бихте искали да изберете – ефирен мек тюл, обсипан с дискретни мъниста или нежна дантела, то различният нюанс от бяло, а именно мента биха придали неповторим стил. Съветваме ви да изберете този оттенък по-скоро за по прибрани силуети рокли като А линия или трумпет. Обувките в цвят мента, разбира се биха били неповторим акцент! Младоженецът може да комбинира този цвят в папийонката си, да избере риза в бледо ментов цвят или да заложи на подобно сако. При шаферките, ментата е почти задължителна – за 2014 това е най-ползваният цвят за шаферски рокли. Различни модели, изработени от шифон или сатен, със сигурност биха изглеждали женствено, стилно и свежо.

Метновият цвят може да бъде използван и във флористиката – букетът на булката може да бъде освежен с различни цветя в този нюанс, като ментовият цвят перфектно се комбинира с бели или розови рози и божури. Дори и ползван като акцент, панделка или дантела за дръжката на букета или бутониерите, този пролетен цвят ще създаде неповторимо настроение.

BI_Mint-themed-wedding_bride 14

Младоженците в цвят мента

BI_Mint-themed-wedding_groom

Младоженците в цвят мента

СЛАДКИ АКЦЕНТИ

Когато говорим за ментов цвят, кенди барът или т.н сладка зона са задължителни. Сама по себе си ментата е в бонбонената палитра и предполага наличието на много сладки изкушения – от тортата, до различни видове сладки – макарунс, бонбони, захарен памук, дребни сладки, меденки, близалки.  Можете да допълните и с различни видове свежи напитки като мохито и млечни коктейли. Сватбените торти в ментов цвят изглеждат прекрасно в комбинация с бели акценти или нежно розови живи цветя, както и в съчетание със златно.

BI_Mint-themed-wedding_candy bar

Сладки изкушения в ментово зелено

Leave a Reply