Цветно вдъхновение – Как да изберем цвят за сватбата си НЕБЕСНО СИНЬО

sky blue

Сватба в небесно синьо

ЗА СИНЯТА ПАЛИТРА

Синята палитра е лека, въздушна и изразява спокойствие. Синият цвят символизира чистота, разум, постоянство и нежност. Ползвайки го в стилистиката на вашата сватба вие можете да изразите различни емоции: в съчетание със златно или сиво, небесносиният цвят ще изглежда елегантно и благородно; комбиниран с бяло, бежово или розово – игриво и кокетно. Синьото ще изпъкне в сечетание с жълто или оранжево и ще внесе освежаваща нотка като комбинация с червен цвят.

ИНТЕРЕСНИ КОМБИНАЦИИ С ДРУГИ ЦВЕТОВЕ:

 • Розово и бяло
 • Златно и сребърно
 • Пясъчно
 • Червено
 • Наситено синьо и зелено

ВЪЗМОЖНИ ОТТЕНЪЦИ:

 • Аквамарин
 • Цианин
 • Небесно синьо
 • Лазурно
 • Кобалтово синьо

АКЦЕНТИ В ДЕКОРА:

 • Керамика
 • Дантела
 • Хортензии и перуники
 • Натурални тъкани
 • Огледала
SKY BLUE 2

Сватба в небесно синьо

ФЛОРИСТИКА И ДЕКОР

Синият цвят придава лекота и въздушност на всичко, с което се комбинира. Даже и най-ярките цветове изглеждат по-изящни ако се добави лека нотка синьо. Избирайки различни оттенъци на синьото и комбинирайки ги дори и един с друг, бихте могли да постигнете прекрасни цветови комбинации за сватбата си.

В съчетание с пясъчен цвят, кафяво или бяло, небесно синият цвят би се превърнал в отлична основа за сватба с морска тематика, а в съчетание с червено или оранжево – в еко сватба на някоя поляна. Небесно синьото е спокоен цвят, затова не се притеснявате да го добавите в декора си, избирайки по-големи детайли в синьо, например като пътеки, панделки за столовете или покривки. Ако искате да постигнете ретро ефект, то изберете керамични съдове или стъклени вази в оттенъци на небесно синьото.

Между другото, небесно синият цвят е бил особено популярен в 20 век, затова ако потърсите в чеиза на бабите си, можете да откриете истински съкровища за сватбата си.

При избора на цветя, трябва да знаете, че особено подходящи с този цвят за хортензиите, метличина, хибискус, ароматни зюмбюли, ириси, незабравки и хвойна. Всяко цвете дарява различно настроение. Хортензиите и делфиниума ще създадат усещане за елегантност, докато метличината, незабравките и хибискуса ще внесат елемент на рустик стил при декорацията на сватбата ви. Ако пък сте избрали букет в друга цветова гама, можете да внесете елемент в небесно синьо, комбинирайки го с дантела в този цвят.

SKY BLUE 1

Сватба в небесно синьо – флористика и декор

ДРЕС-КОД

Небесно синьото е толкова многообразно, че даже и определен оттенък да не ви се струва подходящ лесно можете да го замените с друг. Ефирни рокли в сини тонове, комбинирани с лачени обувки в подобна цветова гама прекрасно биха се вписали като дрескод за лятна сватба, а за зимата можете да използвате подходящи наметки или шалове в този цвят. Всъщност, за зимна сватба небесно синьото изглежда също толкова добре, колкото и за лятна, създавайки впечатление за истинска зимна приказка.

При определянето на дрескода за мъжете, те могат да подберат ризи в светло синьо, които биха омекотили стандартния строг стил в традиционното сватбено облекло. При дамите, може да се внесе лек, ненатрапчив акцент в синьо, избирайки например, фиби в тези нюанси или друг вид бижута с камъни в същия цвят. Можете да приложите към поканите за гости палитра, указваща различните сини отенъци като оставите избора на тях. В облеклото, небесно синьото се комбинира удачно с неутрални тонове – бяло, бежово, кремаво.

Напълно в унисон с една от топ тенденциите за предстоящия сватбен сезон – пролет 2015, бъдещите булки биха могли да изберат и булчинска рокля изцяло в небесно синьо или да добавят акцент към своята мечтана рокля, например колан, дантелени апликации или мъниста в този цвят.

SKY BLUE 3

Младоженците в небесно синьо

ДОПЪЛНИТЕЛНИ АКЦЕНТИ

Небесно синьото е един от най-прекрасните цветове, на които можете да заложите за сватбената декорация. Даже да го изберете като допълнителен, той ще създаде прекрасна празнична атмосфера. Особено подходящ би бил за сватба, която се провежда на брега на морето, в близост до басейн или река като този цвят отлично би импонирал на красивата небесна шир.

А вероятно сте чували за световната традиция – Нещо старо, нещо ново, нещо синьо и нещо взето на заем, за която ще напишем статия съвсем скоро. В нея синьото заема специално място!

 

Leave a Reply