Цветно вдъхновение – Как да изберем цвят за сватбата си СНЕЖНО БЯЛ

BI_Snow_white_1

Сватба в снежно бяло

ЗА БЯЛАТА ПАЛИТРА

Белият цвят символизира чистота, невинност, доброта и радост. Асоциира се с нежност и светлина и именно тези характеристики на белия цвят можете да използвате в сатбения си декор. Това е класика, която никога няма да излезе от актуалност. Убедени сме, че ще се влюбите в тази палитра!

ИНТЕРЕСНИ КОМБИНАЦИИ С ДРУГИ ЦВЕТОВЕ

 • Черен
 • Злато и сребро
 • Зелено
 • Небесно синьо
 • Розово

ВЪЗМОЖНИ ОТТЕНЪЦИ

 • Млечен
 • Кремав
 • Слонова кост
 • Айвъри

АКЦЕНТИ В ДЕКОРА

 • Цветя
 • Дантела
 • Свещи
 • Кристал
 • Пера
BI_Snow_white_15

Сватба в снежно бяло

ЦВЕТОВИ КОМБИНАЦИИ

В случай, че сте избрали белия цвят за основен в сватбения си декор, то е много важно да добавите акценти: това може да бъде всеки цвят или комбинация от цветове. Например съчетаването на бяло и златно ще създаде елегантна атмосфера и изящност. Ако пък се комбинира с черно, виолетово или сребърно, можем да получим ретро ефект в стил Великият Гетсби. Бяло, съчетано с кафяво или естествени материали, като дърво, лен, сезал, биха били подходящи за сватба в стил Рустик. Ако заложите на вечната класика – черно и бяло, можете да разчитате на стилно оформление, характерно за Коко Шанел.

Белият цвят, съчетан със светло розово, небесно синьо или други бонбонени цветове би ви помогнало да създадете празнична и нежна атмосфера. А в съчетание със зелено, мента, памук и лен, белият цвят би се вписал прекрасно в декора на сватба в еко стил. Можете да го ползвате и за отделни акценти в декора като щори, калъфите за столовете, цветни композиции. Трябва да знаете, че в природата идеално белия цвят се среща сравнително рядко, затова можете спокойно да го комбинирате със съответните оттенъци – слонова кост, айвъри, кремав или млечен.

BI_Snow_white_16

Сватба в снежно бяло – цветови комбинации

ДЕКОРЪТ

Запомнете, че при оформлението с акцент на белия цвят следва да съобразите, че той създава допълнително обем и ширина на пространството. Ако комбинирате правилно с различни материали и фигури, то резултатът би бил изключително стилен и елегантен. Намрпимер, лекота и въздушност на бялото помещение придават различни фигури от хартия, обемни цветя за масата на младоженците или за маста за подаръци, различни акценти като дантела или ретро чадърчета биха украсили допълнително сватбената церемония. Ако искате да разчупите общата рамка, украсете с хартиени гирлянди или абажури. Допълнителна нежност биха придали акценти като пера, които могат да се съчетаят с живите цветя, както в ниски композиции, така и във високи.

За да изглежда белият цвят по “игрив”, е необходимо да си поиграете със светлината, избирайки помещението. Разбира се идеално би било чисто бяло помощение с френски прозорци, от които да влиза допълнителна светлина. Ако сватбата ви е през летния сезон, прекрано място би било широка веранда в бяло дърво. Бялото е традиционен цвят и за зимните сватби, но можете да създадете уютна обстановка по всяко време като украсите залата с бяла пътека, свещи с дантелен акцент или кристални полилеи.

BI_Snow_white_17

Сватбена декорация в снежно бяло

BI_Snow_white_8

Сватбена декорация в снежно бяло

ДРЕС-КОД И ФЛОРИСТИКА

Традиционната булчинска рокля е, разбира се, бялата! Ако искате леко да разчупите традицията можете да изберете различен оттенък на роклята. Имайте предвид, че диамантеното бяло отива едиснтвено на много светла кожа и тъмна коса. Тривиалната сватбена визия в бяло може да се разчупи с нежни аксесоари в розово или бледо синьо.

Колкото до образа на младоженеца – белият костюм е вечната класика. Акценти като папионката или джобната кърпичка могат да бъдат и в друг цвят.

Букетът на булката може да бъде изключително различен – от рози до маргаритки, от класика до нежна романтика. Божури, бял люляк, момини сълзи, орхидеи, кали са също подходящи цветя в бяло. При избора на букета знайте, че можете да сложите в него цветен акцент, за да не изглежда преклаено стерилни. Акценти като брошка или дантела в опаковката биха придали допълнителен стил.

BI_Snow_white_10

Младоженците в снежно бяло

BI_Snow_white_11

Младоженците в снежно бяло

BI_Snow_white_3

Младоженците в снежно бяло

BI_Snow_white_2

Младоженците в снежно бяло

СЛАДКИ АКЦЕНТИ

Сватбената торта в снежно бял цвят, различни сладкиши, зефир, целувки, въздушни пастили и захаросани плодове биха били страхотен сладък завършек на цялостното оформление в бяло. Предлагаме ви няколко вкусни акцента, в които ще се влюбите!

BI_Snow_white_13

Сладки изкушения в снежно бяло

BI_Snow_white_14

Сладки изкушения в снежно бяло

Leave a Reply