ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ НА СВАТБАТА-КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ

pets-weddings

Сватбата и домашните любимци

За тези, които имат домашни любимци е ясно, че те се възприемат като пълноценни членове на семейството ни. Следователно, какво по-логично от това те да присъстват до нас в най-важните моменти от живота ни. Тази статия е посветена на всички, които имат по един специален приятел у дома. За да е перфектен сватбения ви ден и то в присъствие на домашния ви любимец трябва да знаете няколко неща.

BI_wedding_pets

Сватбата и домашните любимци

1. ИЗМИСЛЕТЕ СЪОТВЕТНИЯ СТАЙЛИНГ ЗА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ.

Независимо дали малкият ви шафер ще е куче, котка или друго животно, външният му вид следва да бъде съобразен с общия стил на сватбата. Ако имате куче от мъжки пол, то спокойно можете да му сложите папийонка като на  младоженеца. Ако пък животинката е представител на женския пол, добавете акцент, който да импонира на визията на булката – живи цветя като тези в букета, дантелена панделка или друг елемент от облеклото. Можете да изполвате темата за домашните любимци и като основна за цялата сватба, но за това ще разкажем друг път. Въпреки, че вашето куче или котка трябва да са надлежно изкъпани и приведени в “официален” вид, не забравяйте, че това е живо същество, което не може да ви откаже и не го превръщайте в ходещо чучало. Булчинска рокля, воал или костюм за вашият любимец, не само биха го накарали да изглежда нелепо, но биха причинили допълнително неудобство, както за вас, така и за него.

pet-in-wedding-18

Сватбата и домашните любимци

2. УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ СЕ ДОПУСКАТ

Преди да поканите един от най-важните гости, уверете се, че на мястото, което сте избрали за провеждане на сватбената церемония и последващото тържество се допускат домашни любимци. За съжаление, в България разбиранията са все още твърде консервативни и на повечето места, подходящи за целта кучетата или котките биха били не до там добре дошли. Предупредете мениджъра на ресторанта, както и сватбения си агент, че искате да присъства и вашият четириног приятел и изберете място според това.

ashley-rose

Сватбата и домашните любимци

3. ПРЕДУПРЕДЕТЕ ФОТОГРАФА СИ

Задължително предупредете сватбения си фотограф, че на събитието ще присъства и домашния ви любимец. Кучетата, например, могат да бъдат истински фото звезди, които ще внесат голямо настроение в снимките. За целта е нужно, фотографът ви да обърне специално внимание на кучето или котката ви като следи внимателно за реакциите му, които биха били прекрасен акцент към фото спомените ви.

BL_wedding_pets 3

Сватбата и домашните любимци

4. ПРЕДУПРЕДЕТЕ ГОСТИТЕ

Добре би било по някакъв начин да предупредите гостите си, че на сватбата ще присъства и домашния ви любимец. Можете да го отбележите в поканите си, както и това дали се допускат други такива. Имайте предвид, че е възможно някои от гостите ви да изпитва панически страх от кучета и няма да е добра идея да ги карате да се чувстват дискомфортно. Разбира се, четриногият член на семейството ви е с приоритет, но така всеки сам ще може да прецени дали да идва на събитието или не.

BL_wedding pets 4

Сватбата и домашните любимци

5. НАЕМЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛЕН ГЛЕДАЧ/ВОДАЧ

Имайте предвид, че по време на сватбата си ще сте достатъчно заети и вероятността да имате повече време, което да обърнете на своя любимец е минимална. Затова, погрижете се да го оставите в сигурни ръце. Най-добре би било за целта да се възползвате от услугите на професионален водач, който знае как да контролира животното, така че да се избегнат всички непредвидени ситуации. Ако пък то е добре възпитано, тази важна задача може да свърши някой от гостите ви или роднина, който е свикнал с него. Не забравяйте да подсигурите храна и вода за целия ден, който определено ще е дълъг. Хубаво е да предвидите и място, където животното ще може да си почине, далеч от шума и възторга на всички, защото този ден за него ще е не по-малко емоционален. Ако имате куче, добре е да му вземете преносима клетка, където ще се чувства на сигурно място.

BI_wedding pets

Сватбата и домашните любимци

6.ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ МОЖЕ ДА СА НЕ САМО КУЧЕТА И КОТКИ

Независимо дали имате куче, котка, декоративно зайче, хамстер, морско свинче, папагал или други видове животински представители като домашни любимци, горните съвети въжат за всички. Имайте едно на ум, че в случая размерът има значение, затова ако се радвате на кон или друго едро животно, може би идеята да присъства на самата церемония не е най-добрата, но пък можете да го включите в самото предложение за брак, в годежната, или сватбена фотосесия.

BI_wedding_pets1

Сватбата и домашните любимци

Ще завършим с протегната лапа, защото ние обожаваме животните, а Bridal Idol си има талисман – 5 месечният лабрадор Оскар, на когото, със сигурност му предстоят много сватби!

Leave a Reply