КАК ДА HASHTAG-НЕТЕ СВОЯТА СВАТБА

BI_wedding_hashtag_2

Как да hashtag-нете своята сватба

Социалните мрежи са идеален начин да споделите сватбените си снимки. Забравете за създаването на свой собствен сватбен сайт. Ако имате време и възможност – чудесно, но да бъдем честни, с всички останали задачи, кой би успял?! Позволете на семейството и приятелите си да споделят собствените си спомени, на място, до което всеки има достъп. Създаването на сватбен hashtag ще направи намирането на всички снимки от сватбата във Facebook, Twitter или Instagram, изключително лесно.

Първа стъпка – създайте готин сватбен hashtag.

Може би най-важният аспект за създаването на добър hashtag е да намерите нещо, което е уникално. Ако използвате нещо банално като #IvanMariqWedding, със сигурност ще попаднете и на чужди снимки от други сватби. Просто защото, това е нещо много разпространено. Проверете вашия hashtag два пъти преди да го разпратите на всички официално.

Не използвайте hashtag с дата, тъй като тя със сигурност би могла да бъде използвана и от други двойки, а и ще бъде трудно на семейството и приятелите ви да я запомнят. Юбилеят ви е много специален ден за вас, но приятелите ви от училище може и да не си спомнят дали е на 4-ти или на 5-ти.

Ако не ви идват никакви идеи, разгърнете речника. Погледнете по-далеч от hashtag въртящ се около #wedding и опитайте тагове, като #HappilyEverAfter или #Forever.

BI_wedding_hashtag_1

Как да hashtag-нете своята сватба

Направете го запомящ се.

Най-добрият сватбен hashtag е този, който е едновременно неповторим, но и лесно запомнящ се. Ако бъде прекалено уникален, ще бъде трудно на хората да го запомнят. Със сигурност не използвайте съкращения, защото на хората ще им бъде трудно да си спомнят какво точно означават. Освен ако не е нещо очевидно, като съкращение на името на града, където се е провела сватбата или на месеца.

Разпространете го.

Важно е вашите гости да знаят как да използват hashtag-а. Ако просто им го изпратите, на много от тях, може и да не им стане ясно какво да го правят. Някои от тях дори могат да си помислят, че просто сте написали нещо мило и сладко. Има и друго важно нещо – колкото повече вие използвате вашия сватбен hashtag, толкова по-голяма е вероятността и вашите гости да започнат да го правят. Затова добавете го към всички новини свързани със събитието, към всички годежни снимки. Използвайте го във Facebook, Twitter и Instagram за всяко събитие между годежа и  Големия ден.

Работете с всички.

Винаги ще има хора, които няма да могат да използват вашия сватбен hashtag. Ако 70-годишната ви баба иска да направи старомодни снимки с нейния стар фотоапарат, оставете я, нека снима. Само се уверете, че тези снимки няма да се загубят някъде. След сватбата ги сканирайте и го добавете към останалите снимки в hashtag-а. Така всички ще бъдат доволни.

BI_wedding_hashtag_3

Как да hashtag-нете своята сватба

#JustMarried

Снимки – Pinterest.

Leave a Reply