КАК ДА ИЗБЕРЕМ САКОТО ЗА МЛАДОЖЕНЕЦА

BI_sako_1

Сакото на младоженеца – правилният избор

Продължаваме да ви разказваме за детайлите при визията на младоженеца като днес ще спрем вниманието ви върху един от най-важните елементи – сакото! Ще ви разкажем за тенденциите, цветовите решения и разбира се едни от най-актуалните материи за този сезон.

BI_sako_2

Сакото на младоженеца – правилният избор

ТЕНДЕНЦИИ

Несъмнено сакото е неизменна част от гардероба на всеки себеуважаващ се джентълмен, която разкрива по запомнящ се начин собствения му стил. Тенденциите при избора на сако са многообразни – от класически варианти за кройка, до разчупени модели в ярки цветове. Най-важното, което трябва да запомните е, че водещото намерение, когато избирате сако за сватбата ви, трябва да бъде желанието ви за комфорт.

BI_sako_4

Сакото на младоженеца – какви са тенденциите

ЦВЕТОВАТА ГАМА

Тази есен актуални за сезона са естествени материи като кадифе, рипс, кожа и разбира се туид. Като кройки, модерни са по-вталените модели. Колкото до цветовата гама – безспорни фаворити за сезона са тъмно синьото и графитът. Имайте предвид, обаче, че би било добре да съобразите цвета на сакото с цвета на булчинската рокля, както и с цветовете на сватбата като цяло. Поради тази причиня, все по-често младоженците стават смели в избора си на цвят за сакото, залагайки на розово, лилаво или зелено като трябва да отбележим, че подобен избор изглежда стилен и екстравагантен. Както и в чужбина, така и у нас, вече традиционно шаферските рокли се поръчват в идентични кройки и цветове, като ние ви съветваме да съобразите подобни костюми и за шаферите. Ако все пак, държите на разнообразието, то изберете подобни акценти – еднакви аксесоари, папийонки, вратовръзки или сака в цвета на роклите на шаферките. Така лесно ще завършите темата на сватбата – ако например сте избрали ретро стил, то поръчайте сака за вас и шаферите с ретро кройка – а ла Бийтълс, или ако сватбата ви е в класически стил Чикаго – сака с широки рамене и разбира се, стилни шапки, тип цилиндър.

BI_sako_3

Сакото на младоженеца – какъв цвят да изберем

КРОЙКАТА И МОДЕЛЪТ

Тази част от младоженците, които биха искали да заложат на спортно-елегантна визия могат смело да заложат на сака с нестрога кройка, изработени от туид с небрежни кръпки на лактите, в цвят горчица. Биха изглеждали чудесно с папийонка и например пастелно зелени спортно елегантни джинси. Този стил може лесно да се комбинира с детайли от роклята или букета на булката. Този аутфит би бил идеален за сватба на открито сред природата. Не бива да забравяме и за вечната класика: смокинг и фрак. Фракът е изключително подходящ за мъже, които не са особено високи, защото оптически издължава фигурата. В модата се завръщат двуредовите сака с 6 или 8 копчета, но подобна кройка е подходяща по-скоро за слаби фигури. За господата с по-пълна конструкция, удачен избор би било класическото сако с 2 или 3 копчета, в дискретен цвят или екстравагантно вертикално райе. Ако изберете сако с 3 копчета, не забравяйте, че по протокол най-долното копче трябва винаги да бъде откопчано.

Ако ви се налага избор на сако или костюм, ние препоръчваме професионалните услуги на партнорите ни от Dessizo Monni.

Leave a Reply