КАК ДА ПЛАНИРАТЕ СВОЯТА СВАТБА, ДОКАТО РАБОТИТЕ

BI_plan_your_wedding_at_work_2

Планирайте своята сватба, докато работите

Планирането на сватбата, изглежда ли ви като работа на пълен работен ден? С днешната статия искаме да ви дадем идеи, как да се справите с тази задача, докато сте в офиса и то като професионалсити. Дори и да сте наели сватбен агент все още има неща, които трябва да свършите сами. Ако имате свой собсвен бизнес трябва да се научите да вмъквате всички задачки между срещите с клиентите и другите ви задължения в офиса. Имате си шеф? Няма проблем! Ще ви покажем как да се справите с всичко, без никой в офиса да разбере.

Какво да планирате и какво не, по време на работа.

Още щом отидете на работа отворете един празен файл на компютъра си и всеки път, когато ви хрумне нещо за организацията на сватбата си го записвайте. Също така си направете сватбена папка в служебния мейл. По този начин цялата важна кореспондеция ще е на едно място и няма да губите време да търсите в препълнената пощенска кутия.

Използвайте активно обедната си почивка. Ако се концентрирате за малко ще можете да свършите много повече неща, отколкото ако се опитвате измежду останалите ви задачи за деня. Създайте общ файл, до който и вие и бъдещият ви съпруг да имате достъп. Можете например да използвате платформи като Google Docs, pCloud, DropBox и много други. Съхранявайте всичко, което ви е необходимо там. По този начин не само, че ще си помагате взаимно през деня, но и ще следите процеса в движение.

Ако планирате да тръгнете на фитнес преди сватбата се запишете в някой спортен център в близост до офиса ви и ходете преди или след работа, за да не губите много от свободното си време. Модерните тренировки с Power Plate са идеалният вариант, ако искате да тренирате в обедната си почивка – отнемат само 25 минути, а и ще имате време да хапнете.

Използвайте максимално времето си докато пътувате – било то 20 минути в метрото или 4 часа в самолета, на път за служебна командировка. Това време е иделано да направите някой друг списък, или да нахвърлите нови интересни идеи. А и в самолета ще бъдете напълно необезпокоявани от служебни неща, така, че захващайте се.

Използвайте времето си разумно. Не е нужно да избирате между работата си и сватбата. Ходете 30 минути по-рано в офиса, за да можете в спокойната и тиха обстановка да се фокусирате върху важните неща. Това може да ви изстреля много напред в процеса на планиране на сватбата. А и така ще приключите много по-бързо със задачките. Не мислите ли?

Дилемата – “Кой да поканя?” (Повярвайте ни, това ще се случи и на вас!)

Ако вече сте се запитвали, дали да поканя този колега, отговорът най-вероятно е “Не”…Сватбата ви е за вас, като двойка и това, че сте споменали в офиса, че ще се омъжвате не значи, че трябва да поканите всички. В повечето случаи, списъкът с гостите няма край, а на вас не ви се иска да изключите никого. Но все трябва да започнете отнякъде. Започнете с хората, които познавате и двамата и, с които се надявате да сте приятели за цял живот. Те със сигурност трябва да присъстват. Както и разбира се колеги, които са с вас от години. Но не и хора, които дори няма да се сетите в кой отдел точно работят, когато ги видите на сватбенте снимки.

Как да не загубите или отчуждите колегите си.

Има много тънка линия меджу това да споделяте сватбени идеи с колегите си и това да ги отегчите до смърт. Хората често са склонни да се интересуват от акцентите, но не и от всяка критична ситуация. А те са с вас по цял ден, всеки ден. Затова внимавайте! А и винаги в офиса има някой, който е сключил брак наскоро. Това е идеалният човек, който да ви помогне. Съветите на такъв човек определено могат да бъдат незаменими. Както и помощта му в случай че се окаже, че трябва да залепите пликовете на всичките 125 покани. А крайният срок е бил вчера.

Leave a Reply