Какво да подарим на гостите си – съвети и идеи!

Вдъхновени от статията на нашите колеги от Сватбена агенция Wed Etiquette на тема “Традицията повелява – Какво да подарим на младоженците?”, решихме да ви помогнем в избора, какво вие бъдещи младоженци да подарите на своите гости. Какво да бъде това специално нещо, с което да им благодарите, че споделят този така важен ден с вас. А за по-сръчните сме приготвили и няколко DIY идеи. Но за тях – следващия път!

guests_gifts_ideas_and_recomendations_1

Докато подаръците към младоженците изискват много по-малко чудене, то комплиментите за гостите предизвикват много въпроси: да ги има или не, трябва ли да се подарява нещо всъщност и какво да бъде то и т.н. Днес ще се опитаме да отговорим на всички тези въпроси и ще споделим с вас нашите идеи за подаръци, които със сигурност ще накарат вашите гости да останат само с хубави спомени от този ден!

guests_gifts_ideas_and_recomendations_2

Какво да подарим на гостите си – съвети и идеи!

Да има ли подаръци за гостите, или не?

Най-важният въпрос, който застава на пътя на повечето двойки по време на организацията за сватбата е именно този – Да подаряваме ли нещо на гостите или не? И защо е необходимо това? Много от тези младоженци, за съжаление се отказват от този красив жест. Вашите гости не само ще присъстват на сватбата ви, но и ще споделят един от най-важните моменти във вашия живот и да им благодарите за това, определено има смисъл. Не е необходимо подаръците да бъдат скъпи, тяхната основна задача е да казват “Благодарим ви, че бяхте до нас и споделихте радостта ни!”. Повярвайте ни, те ще оценят изключително много факта, че сте помислили за тях и сте се постарали.

guests_gifts_ideas_and_recomendations_9

Какво да подарим на гостите си – съвети и идеи!

Класически бонбониери

Какво да подарим на гостите? Класическият отговор е кутия с лакомства. Но с течение на времето тази традиция се е изменила и сега е модерно да се подарява всичко – от топли ръкавички, ако сватбата е през зимата, до чифт джапанки, ако сте избрали да кажете “Да” на пясъка. Диск с романтична музика, бурканче с мед или сапуни във формата на сърчица – всичко е позволено, стига идеята да ви допада.

guests_gifts_ideas_and_recomendations_3

Какво да подарим на гостите си – съвети и идеи!

Тематична сватба

Темата, която сте избрали за своята сватба може да ви насочи в избора на подаръци за гостите. Ако планирате сватба на морето можете да заложите на морски соли за вана, малки макети на кораби или компаси с вашите инициали. Ако пък мислите да се спрете на тема свързана с пътешествия, изключително интересно би било ако подарите на своите гости карти на градовете, които им пожелавате да посетят или монета от някоя много любима ваша дестинация. Ако пък темата на сватбата ви е “Филми”, подарете им билети за кино. Не се страхувайте да експериментирате. Колкото по-рядко срещани са подаръците, които ще получат вашите гости, толкова по-впечатление ще са те.

guests_gifts_ideas_and_recomendations_5

Какво да подарим на гостите си – съвети и идеи!

Сватбен сезон

Ако не сте решили да имате точно определена тема на сватбата, можете да се водите от сезоните. През пролетта малка саксийка със семена би бил изключително подходящ подарък за вашите гости, а също така и с послание. През лятото заложете на слънчеви очила или на сезонни плодове. Есента предразполага да подберете подаръци от природата – бурканче с мед или домашен конфитюр, сушени подправки или домашен сироп. През зимата изберете топло одеалце или ръкавички, домашно приготвен глицеринов крем за ръце, а защо не и греяно вино.

guests_gifts_ideas_and_recomendations_7

Какво да подарим на гостите си – съвети и идеи!

Класическа сватба

Ако сватбата ви ще бъде в класически стил и смятате, че нито едно от изброените неща не е подходящо, не се паникьосвайте. Дори и класическата кутия с бонбони може да се превръне в оригинален подарък. Вместо стандартните шоколадови бонбони можете да се спрете на мини торти, реплики на сватбената торта или мини мъфини с вашите инициали. Много оригинална идея би било да подарите на вашите гости буркани с всички необходими съставки за приготвянето на тарталети например и на етикета да напишете рецептата. Така някой ден, когато решат да приготвят вкусния десерт ще се сетят за сватбата ви и за прекрасното преживяване!

Вдъхновение

guests_gifts_ideas_and_recomendations_8

Какво да подарим на гостите си – съвети и идеи!

guests_gifts_ideas_and_recomendations_6

Какво да подарим на гостите си – съвети и идеи!

guests_gifts_ideas_and_recomendations_4

Какво да подарим на гостите си – съвети и идеи!

 

Снимки – Pinterest.

One comment

Leave a Reply