МЕДЕН МЕСЕЦ – РАЯТ НА ДОМИНИКАНА

BI_honeymoon_1

Меден месец – Раят на Доминикана

Винаги се стараем в нашия раздел “Идеи за меден месец” да публикуваме интересни идеи, за това къде да прекарате първата си почивка, като семейство. Днес ще разкрием пред вас красотата на един истински рай – Доминикана. Там ще изживеете истинско блаженство, докато лежите на белия пясък, топлите вълни нежно галят краката ви, а около вас брегът е покрит с кралски палми! Приятно пътуване!

ДОМИНИКАНА

Тя е перфектното място за романтичен меден месец, по всяко време на годината. Дори и през юли, когато годишните дъждове обхващат Доминиканската Република, те заобикалят тази част на острова – местност Баваро. Характерна особеност за това райско кътче са километричните девствени плажове, заобиколени от палмови дървета, леко приведени от тежеста на кокосовите орехи. В този раьон няма никакви селища. Всички хотели са разположени на около 60 метра от плажа и по никакъв начин не променят красотата на пейзажа. За по-голямо удобство на туристите, местността разполага с международно летище, голф игрища, яхт клубове и разбира се, голямо разнообразие от хотели – за всеки вкус.

BI_honeymoon_3

Меден месец – Раят на Доминикана

РАЗВЛЕЧЕНИЯ

За да се запознаете с тази част от острова, ви предлагаме да наемете кола и да се потопите в приказния свят на резервата за птици, който се намира там. Или се разходете и се насладете на красотата на известната лагуна Лимон и безлюдните плажове. За феновете на пасивната почивка препоръчваме СПА-центровете, местен масаж или разходка с лодка. Ще се насладите на вкусната местна кухня, която е съчетание между африканските, европейските и карибските традиции. Няма как да подминете и доминиканските пури, ром, кафе и банани. За ентусиастите хотелите предлагат гмуркане на уникални места, които само местното население знае, полет с хеликоптер, за да се насладите на всичката тази красота от високо и пътешествеие в загадъчния сват на местната култура.

BI_honeymoon_4

Меден месец – Раят на Доминикана

СВАТБЕНИ ФОТОСЕСИИ

Доминикана е идеалното място да направите сватбената си фотосесия. Естествената среда на остров Саона, където Карибско море се свързва с Атлантическия океан, с неописуемата си комбинация от цветове ще превърне снимките ви в истинско произведение на изкуството.

BI_honeymoon_2

Меден месец – Раят на Доминикана

ФЛОРА И ФАУНА

Дори и да не си правите сватбена фотосесия, задължително трябва да посетите остров Саона. До него може да се стигне с моторна лодка, като по пътя ще спрете, за да поплувате и да хванете морска звезда. Следващото място, което определено си струва да се види е Манати Парк. В него са събрани всички редки видове от флората и фауната. Освен папагали и фламинга, ще можете да видите и най-малката маймуна и множество игуани. Там се намира и Делфинариума, където не само, че ще имате възможност да поплувате с делфините, но и ще се наслдите на уникалното шоу на морските лъвове.

BI_honeymoon_6

Меден месец – Раят на Доминикана

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

Не забравяйте, че е необходимо да спазвате някои предмазни мерки, за да бъде вашият престой възможно най-приятен. Ако искате да направите снимка на местен жител, първо трябва да поискате разрешението му, на английски или испански език. Ако ще взимате кола под наем, бъдете много внимателни, защото движението на острова е много хаотично и много от местните шофьори не спазват правилата за движение, особено тези, които карат мотоциклети. Вземете със себе си най-често използваните лекарства, защото понякога те имат различни имена и би било трудно да си ги набавите.

BI_honeymoon_)7

Меден месец – Раят на Доминикана

Снимки – Pinterest

Leave a Reply