МЛАДОЖЕНЕЦЪТ И СВАТБАТА – ПЪРВА ЧАСТ

BI_the_groom_and_the_wedding

Младоженецът и сватбата

Младоженецът също трябва да поема отговорности, не само преди, но и по време на сватбата. През последните години, откакто сватбата стана едно от най-важните събития в живота на хората, традиционните задължения станаха много повече, но и младоженците правят много повече, за да помогнат на своите булки.

Драги бъдещи съпрузи, ако всичко това ви звучи страшно, значи сте попаднали на правилната статия. Ще се опитаме да ви помогнем, като напишем  своеобразен TO DO лист, който винаги ще ви бъде под ръка и ще ви помага, за да не кривнете от правилния път.

BI_the_groom_and_the_wedding_4

Младоженецът и сватбата

КОГАТО ТЯ КАЖЕ ДА

Бюджетът: Най-важното нещо на този етап, колкото и  неромантично да звучи, е сватбеният ви бюджет. Най-добре е да организирате неофициална среща с родителите, за да уговорите бюджета и да пристъпите към следващите задачи.

Запазете датата: Още щом зададете “Въпросът” е време планирането на най-щастливият и най-запомнящият се ден във вашия живот, да започне. Първото, което трябва да направите е да разпространите новината. Веднага щом запазите датата за вашата сватба, изпратете картички или мейли на хората, които със сигурност искате да поканите. Вашата годеница вероятно ще поиска тя да се занимае с това, но въпреки всичко бъдете готови да залепвате пликове или да издирвате имейл адресите на вашите близки.

Вашият Мъж: Вероятно имате много добра представа, кой точно искате да бъде ваш Кум. Сега е времето да го поканите. Той ще ви помогне да преминете успешно през целия процес на организиране на сватбата, както и ще играе основна роля в Големия ден.

BI_the_groom_and_the_wedding_3

Младоженецът и сватбата

6 МЕСЕЦА ДО СВАТБАТА

Виното: Щом сватбеното меню е готово, можете да започнете да избирате виното и шампанското. Хубавото на виното е, че с времето се усъвършенства. Така, че това е работа, която можете да свършите рано. Бъдете сигурни, че знаете с какъв бюджет разполагате и мислете как ще го използвате. Изстуденото бяло вино на сватба ще е много подходящо независимо от ценовия диапазон, но червените вина могат да бъдат трудни, когато разполагате с ограничен бюджет. Най-важното от всичко е да купите това, което харесвате. Това е вшата сватба , така че вземете виното, което вие обичате да пиете!

Транспорт: Започнете да планирате транспорта за Големия ден. Можете, както да помолите някой от шаферите да ви закара, така и да наемете шофьор. Организирайте това възможно най-бързо – ще се изненадате, колко бързо се заемат местата!

BI_your_wedding_blog_9

Младоженецът и сватбата

Меден месец и Първа брачна нощ: Много лесно можете да организирате първата ви нощ като съпруг и съпруга. Ако сватбата ви ще бъде в хотел, младоженският апартамент е най-удобният вариант. Ако не е, напишете си домашното и намерете романтично място, на което да останете, което обаче да е близо до ресторанта. Също така традиционно младоженецът планира и медения месец. Без значение дали ще се спрете на сафари, пътешествие с кола или хотел на брега на морето, и без значение дали е изненада или не, бъдете сигурни, че вашата булка знае, какъв багаж да си вземе. Ако мислите за по-екзотична дестинация – не забравяйте за задължителните ваксинации.

Музиката: Какво бихте предпочели – DJ или група, която да свири на живо? Искате ли да има озвучение преди вечерята или само след това? Поговорете със своята булка относно това – все пак е важна част от празненството. Сега е много модерно да помолите всеки от гостите ви да предложи песен, която да се слуша по бреме на тържеството. Готино нали?

Leave a Reply