ОБУВКИТЕ НА МЛАДОЖЕНЕЦА – ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР

BI_Grooms_shoes_1

Обувките на младоженеца – как да ги изберем

Много модни експерти смело заявяват, че стила на един мъж се познава по обувките и часовника. Затова решихме да посветим тази статия именно на избора на обувки. Ще ви разкажем за актуалните тенденции, цветови решения и алтернативи на класическите обувки за сватба.

МОДЕЛЪТ

Този сватбен сезон актуалните модни тенденции повеляват сдържаност както за модела на обувките, така и при цвета. Едно от най-уместните решения са т.н. обувки тип оксфорд – най-строгия вид обувки, обикновено в черен цвят, с лаково покритие, идеално допълващи фрака или в лицева кожа без лак ако сте избрали смокинг. По-малко официален вариант са обувки модел «дерби», които се комбинират със спортно-елегантни панталони или джинси като в черен цвят подхождат и на костюм. И двата модела са актуални като трябва да бъдат изработени от висококачествена кожа и се отличават единствено по местоположението на връзките. Друг вариант ако сте избрали сватба на открито или сред природата са добрите стари спортно елегантни обувки или пък кецове. При тях и цветовата гама може да бъде по-разнообразна, а удобството им е неоспоримо.

Този сватбен сезон, актуални са и моделите от перфорирана кожа, т.н броуг. Много са подходящи ако стилът на сватбата ви е винтидж. По неформален вариант са мокасините.

BI_Grooms_shoes_2

Обувките на младоженеца – какъв модел да изберем

BI_Grooms_shoes_3

Обувките на младоженеца – какъв модел да изберем

ЦВЕТЪТ

Когато става въпрос за всички гореизброени спортно елегантни модели, то при изборът на цвят смело можете да развихрите въбражението си – този сезон са модерни ярките акценти – оранжево, жълто, горчица, зелено, синьо в пастелната гама, както и абстрактни мотиви и принтове. Важно е цветът на обувките да си отива с този на костюма. Материалите могат да са разнообразни – кожа, велур, текстил. За строгите костюми цветът трябва да е тъмен или черен.

На мода се връщат и цветните подметки, чиито нюанс трябва да контрастира с основния цвят. Ако искате съвсем да подчертаете нестандартния почерк в избора си на визия – заложете на ярки чорапи, които ще придадат непринуден чар в цялостното ви излъчване.

BI_Grooms_shoes_4

Обувките на младоженеца – какъв цвят да изберем

BI_Grooms_shoes_5

Обувките на младоженеца – какъв цвят да изберем

ПРЕПОРЪКИ ПРИ ИЗБОРА НА ОБУВКИ:

  • Обувките трябва да са удобни! Все пак ще ги носите поне 12 часа.
  • Преди да си купите обувки, съобразете прогнозата за времето.
  • Много е важно да обърете вимание на подметката. Тя трябва да не се хлъзга като е желателно да е изработена от кожа или гума за тази цел.
  • Ако не можете да се спрете на конкретен цвят и се колебаете между няколко – заложете на класиката — черният цвят подхожда на всякакъв тип и цвят костюми.
  • Ако сте избрали смокинг формата на обувките трябва да бъде издължена с остър нос.
  • Не забравяйте, че изключително актуални са тънките връзки за обувки.

Leave a Reply