Основни грешки в сватбения грим, които не бива да допускате

bridal_makeup_most_common_mistakes_9

Основни грешки в сватбения грим, които не бива да допускате

Сватбеният грим е важна част от цялостната визия на булката. За да изглеждате прекрасна в този толкова важен ден се уверете, че няма да допуснете някоя от следните грешки.

1. Опитайте нещо ново

Това е вашият сватбен ден – не е време за смели експерименти, като сини сенки или ярко розово червило, което е неприсъщо за вас. Избягвайте силните цветове и изберете грим, с който освен, че ще се чувствате зашеметяващо, трябва да подчертава и ествествената ви красота.

2. Следвайте модните тенденции

Много от тенденциите в грима напоследък, като опушените очи, тъмните червила и контурингът са много интересни и предизвикателни, но само ако отивате на парти или среща. За вашия сватбен ден те не са препоръчителни. Запомнете, че трябва да се спрете на тези цветове и нюанси, които ще ви харесват и, когато погледнете сватбените си снимки след 10 години. Съветваме ви да предпочетете по-класически варианти, които винаги са модерни и подходящи.

bridal_makeup_most_common_mistakes_3

Основни грешки в сватбения грим, които не бива да допускате

3. Пробен грим – не ви трябва

Гримът е такава част от сватбения бюджет, за която не трябва да спестявате. Затова задължително планирайте пробен грим поне един или два месеца преди събитието, за да имате време да промените нещо, ако първият вариант не ви допада.

За да избегнете тази ситуация можете да разгледате различни варианти в сватбените модни блогове или Pinterest и да покажете снимки на това, което ви допада на своя гримьор.

Най-идеалният вариант би бил, ако имате възможност да съчетаете пробната прическа и грим в един ден, за да можете да видите цялостната визия. Не забравяйте да облечете нещо бяло 🙂

4. Експериментирайте с ежедневната грижа за кожата

Иска ви се да опитате нов крем, който ви е препоръчала приятелка или нова процедура в салона, който посещавате. Ако до сватбата ви остават по-малко от два месеца, това е напълно забранено. Най-доброто, което можете да направите за себе си е да продължите с ежедневната грижа, както до сега и да не забравяте за хидратацията.

bridal_makeup_most_common_mistakes_6

Основни грешки в сватбения грим, които не бива да допускате

5. Твърде много блясък

Сияйната кожа е нова тенденция в грима, чрез която се постига свеж вид на кожата, но с прекалено много блясък. Това не е подходящ вариант за сватбения ви грим, тъй като кожата ви може да изглежда като мазна. За да се избегне този ефект се поставя само малко блясък над скулите и под веждите – това ще ви придаде един много естествен и свеж вид. В противен случай рискувате да се появите с бели петна по лицето на снимките.

6. Тъмен грим на очите

Безспорно опушените очи са едни от най-предпочитаните, но за сватбеният ви грим те не са подходящи. Черният цвят, както и много издължената и дебела очна линия не са в унисон с визията за булка. В допълнение ще кажем, че тъмният грим може да създаде ефекта на “синини” под очите на снимките.

bridal_makeup_most_common_mistakes_5

Основни грешки в сватбения грим, които не бива да допускате

bridal_makeup_most_common_mistakes_4

Основни грешки в сватбения грим, които не бива да допускате

7. Забравете за подчертаните вежди

Напротив. Веждите рамкират лицето, така че на подчертаването им трябва да се обърне внимание. Разбира се би било най-добре ако имате възможност да се консултирате с гримьор или козметик за формата и дебелината им, за да може те да бъдат постигнати преди самия ден и по този начин да избегнете раздразнения по кожата ви.

8. Използвайте гланц за устни

В сватбения ви ден заложете на червилото пред гланца за устни. То е по-трайно и няма да ви се наложи да си слагате отново и отново след всяка целувка с младоженеца. В доплънение – гланцът за устни не е най-добрият вариант, тъй като създава много отблясъци по снимките и размива контура на устните. Съветваме ви да заложите на матово червило, за да избегнете следите от него по воала си или бузите на гостите.

bridal_makeup_most_common_mistakes_2

Основни грешки в сватбения грим, които не бива да допускате

bridal_makeup_most_common_mistakes_1

Основни грешки в сватбения грим, които не бива да допускате

Снимки – Pinterest

Leave a Reply