5-ТЕ ОСНОВНИ СИЛУЕТА ПРИ БУЛЧИНСКИТЕ РОКЛИ – СЪВЕТИТЕ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ

Изборът на сватбената рокля е един от най-важните моменти за всяка бъдеща булка! До скоро, просто беше необходимо да си представите каква искате да  бъде и Воаля!, вече сте готови. Но това беше преди да имате възможност да избирате измежду многобройните дизайнери, платове, цветове и силуети. Толкова сладко търсене, нали! Днес ще поговорим за основните силуети при булчинските рокли. Нашите партньори от Atelie Ivoire споделят какви са основните им препоръки за намирането на роклята мечта.

“Всеки стил и силует има толкова много разновидности, така че винаги препоръчваме на своите клиентки, преди да вземат окончателното решение да пробват всички възможни варианти. Само така могат да бъдат сигурни, че са намерили Роклята!”

bridalidol_top_five_wedding_dress_silhouettes_2

5те основни силуета при булчинските рокли – съветите на специалистите

ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ

Обикновено всяко момиче знае как да си избере например дънки, които да са най-подходящи за нейната фигура – висока или ниска талия, стеснени или с прав крачол. Когато ни посетят за първи път бъдещите булки също са въоръжени със солидни познания в областта и доста често знаят какво точно търсят. Обикновено са направили сериозно проучване и са избрали своите рокли още преди да са ги пробвали. И да, в 1% от случаите се получава толкова лесно – булката облича роклята и вижда точно това, което е очаквала да види. Любов от пръв поглед! Но при останалите 99% от очарователните ни булки, търсенето продължава малко по-дълго. Но и вълнуващо! Напълно е нормално повечето от клиентките ни да нямат представа кой точно стил или силует биха подчертали фигурата йм. Там се намесваме ние. От изключителна важност е бъдещите булки да се вслушват в съветите на дизайнерите и консултантите, заради техния богат опит и ежедневна работа. Не съществува точен отговор на въпроса “Кой силует на коя фигура пасва най-добре?”, защото всяко момиче е уникално само по себе си. По надолу ще обясним за основните типове силуети, като ние ги наричаме ориентировъчни. Това не са строги термини, които се използват в модната индустрия, а са по скоро измислени от дизайнерите в този бранш, за да могат по-лесно булките да обяснят какво точно искат.

“Никога не се ограничавайте да пробвате само един единствен силует! Така можете да подминете мечтаната рокля, без дори да я забележите!”

bridalidol_top_five_wedding_dress_silhouettes_1

5те основни силуета при булчинските рокли – съветите на специалистите

СИЛУЕТ “А-ЛИНИЯ”

Булките често го описват като “рокля на принцеса, но с по-малко обем”. Можем да кажем, че този класически силует, пасва идеално на почти всички момичета. За булките с по-пищни форми, роклята А-линия прикрива несъвършенствата и подчертава талията. За по-фините и ниски дами, тя издължава силуета. Като заключение ще кажем, че тази линия създава романтичен визия на всяка булка.

bridalidol_top_five_wedding_dress_silhouettes_A-line_style

5те основни силуета при булчинските рокли – съветите на специалистите – “А-линия”

СИЛУЕТ “ПРИНЦЕСА”

Обикновено този тип рокли се изработват от множество пластове тюл и са силно набрани в областта на талията. Най-често препоръчваме този силует на стройните и високи момичета. Бъдещите булки, които искат да прикрият някои свои недостатъци, трябва да внимават с тази линия – има опасност “пухкавата” пола да ги подчертае, вместо да ги прикрие.

bridalidol_top_five_wedding_dress_silhouettes_princess_style

5те основни силуета при булчинските рокли – съветите на специалистите – “Принцеса”

СИЛУЕТ “РУСАЛКА”

Без преувеличение – това е най-сложният силует. Той предполага идеална фигура на булката. Задължителните условия тък са тънка талия и силно изразен ханш. В противен случай, роклята стои като “празна”. Определено можем да кажем, че това е най-секси силуетът за сватбена рокля, но и най-неудобният, когато говорим за танци, например.

bridalidol_top_five_wedding_dress_silhouettes_mermaid_style

5те основни силуета при булчинските рокли – съветите на специалистите – “Русалка”

СИЛУЕТ “ВИСОКА ТАЛИЯ”

Тези рокли, изглеждат като излезли от страниците на Гръцката митология. Те са леки, нежни и изключително подходящи за летните сватби. Изборът на правилна талия е проблем, който виждаме доста често по сватбените снимки. Това е много важен елемент, от който зависи цялостната визия на роклята и разбира се, как тя стои на булката.

bridalidol_top_five_wedding_dress_silhouettes_high_waist_style

5те основни силуета при булчинските рокли – съветите на специалистите – “Висока талия”

СИЛУЕТ “СВОБОДНА ЛИНИЯ”

Тези рокли много напомнят на силует “Русалка”, но с тази разлика, че роклите не са плътно прилепнали към тялото, а падат близо до него. Тук обикновено акцентите са в горната част на роклята – изрязан гръб, дълги ръкави и други интересни комбинации. Този стил рокли пасват на почти всяко сватбено тържество и определено подчертават образа на съвременната булка.

bridalidol_top_five_wedding_dress_silhouettes_free_style

5те основни силуета при булчинските рокли – съветите на специалистите – “Свободна линия”

ТОП 5 ПРЕПОРЪКИ ПРИ ИЗБОРА НА СВАТБЕНА РОКЛЯ

- Когато избирате своята рокля, обърнете внимание на качестовото на материалите, от които е изработена. Дори и да ви стои перфектно, некачествените платове могат да нарушат цялостната визия.

- Не забравяйте, че правилните деколте, дължина на ръкавите, талия и други акценти, могат да ви помогнат да подчертаете силните и да скриете слабите си страни.

- Много правилно изберете цвета на роклята. Както бялото има различни отенъци, така и всяка булка има различно излъчване. Не се страхувайте да избягате от класическите бели нюанси, за да го подчертаете.

- Когато избирате булчинската си рокля винаги имайте в предвид и темата на сватбата. За тържество в градината изберете лек и ефирен силует. За прием в бална зала – “Принцесата” е задължителна!

- Помислете и за удобството. Роклята освен, че трябва да бъде изключително красива, трябва да бъде и удобна. Ако ще искате да я съблечете, веднага щом младоженеца ви види, значи не е вашата.

“Забавлявайте се докато търсите своята мечтана булчинска рокля! Не се страхувайте да експериментирате. И ще я намерите!”

Снимки – Pinterest.

Leave a Reply