ПЛАНИРАМЕ МЕДЕН МЕСЕЦ-КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ!

BI_honeymoon1

Какво трябва да знаем, когато планираме меден месец

Всички младоженци си мечтаят да си откраднат късче време и да потънат в романтично безвремие. Планирането на медения месец е едно от най-приятните занимания и, да, ние бихме го причислили като част от планирането на сватбата. С удоволствие ще споделим няколко съвета как правилно да организирате сватбената си ваканция. Необходимо е да си отговорите на следните 4 основни въпроса:

КЪДЕ?

Първо определете мястото! Запишете всички локации,  които сте мечтали да посетите. Напишете си и нещата, които бихте искали да направите, както и емоциите, които бихте искали да изживеете. Някои двойки си представят медения месец почти на самотен остров, изпълнен с много романтика и пълен релакс сред палми, докато други биха предпочели посещение на много колоритни места, съчетани с екстремни преживявания. След като определите дестинацията, съставете маршрут – помислете дали искате да посетите само едно място или обект на вашето пътешествие би следвало да са няколко различни градове и страни.

BI_honeymmon 2

Какво трябва да знаем, когато планираме меден месец

КОЛКО?

След като сте избрали мястото за почивка, определете бюджетът. Вероятно голяма част от подаръците за сватбата ще бъдат в конвертируема валута и директно ще отидат във фонд меден месец, но все пак не подценявайте разходите. Определете сума, която бихте отделили, като освен разходите за настаняване и храна, предвидете и транспортни разходи за придвижване в страната, която сте избрали. Заложете 10% непредвидени разходи. Имайте предвид, че ако сте избрали Европа или Близкия Изток за медения си месец, следва да планирате около 1500 евро на човек за около 10 дни. Ако разчитате на далечно пътешествие до някой екзотичен остров, Австралия, или Латинска Америка, то разходите ще бъдат двойни.

КАК?

Не пропускайте да уточните помежду си какви са конкретните ви предпочитания. Ако вие предпочитате пълен релакс на някой плаж, а половинката ви разчита на активна почивка, то изберете вариант, в който да комбинирате желанията си. Не се ограничавайте в мечтите си – добрият резултат е следствие на добро планиране!

BI_honeymmon 3

Какво трябва да знаем, когато планираме меден месец

КОЙ?

За да конкретизирате избора си по-добре, след като сте набелязали основните си желания, опишете с любимия си мечтания меден месец. Преценете дали бихте искали да организирате сами пътешествието си или бихте се доверили на специализирана туристическа агенция. Проучете компаниите, предлагащи подобни услуги и се запознайте с рейтинга им. Разгледайте предложенията и изберете най-подходящото за вас, в зависимост от предпочитанията ви.

ПРЕПОРЪКИ

  • Не забравяйте да си направите застраховка.
  • Ако се отправяте към някоя топла страна, не забравяйте слънцезащитни продукти, които да използвате още от летището, независимо от сезона.
  • Не взимайте в салона на самолета режещи предмети и не забравяйте за изискванията за пренасяне на течности.
  • Когато пристигнете в страната, която сте избрали, наемете сейф и оставете в хотела ценните си вещи и оригиналните документи. Най-добре носете със себе си електронно копие на паспорта и резервациите в хотела.
  • Предварително се запознайте с традиците и обичаите в страната, която посещавате.
  • Купете си разговорник и научете основни думи на местния език.
  • Предварително проучете какво ще е времето и съобразете гардероба си с прогнозата.
  • Проучете дали няма задължителни ваксини за дестинацията, която сте избрали, обикновено ваксините са задължителни за по-екзотичните страни.
  • Бъдете внимателни с местната кухня и обща хигиена и носете със себе си най-необходимите лекарства.

Bon voyage!

Leave a Reply