ПРИМЕРЕН ТАЙМИНГ ПО ВРЕМЕ НА СВАТБЕНИЯ ДЕН

BI_WD_timing_3

Примерен тайминг по време на сватбения ден

Поради факта, че при повечето двойки сватбата е събитие, което изживяват за първи път, те нямат възможност да направят предварителна репетиция и всички събития се случват на моемнта. За това е добре да имате предварително съставен сватбен график и да се движите по програма през целия сватбен ден.

Програмата на всяка сватба, разбира се е строго индивидуална. При някои програмата е по-наситена, при някои по лежерна, но каквато и да е тя помнете – вашата сватба е само ваша! Ние, разбира се ще ви запознаем с един примерен тайминг, но можете да го модифицирате според собствените си желания.

BI_WD_timing_2

Примерен тайминг по време на сватбения ден

9:00 СЪБУЖДАНЕ

Предишната вечер си легнете рано, за да се наспите. Така ще се събудите с настроение и пълни с енергия. Никакви притеснения, никакви лоши мисли, никакво напрежение. Запазете спокойствие, изпийте си кафето под звуците на приятна музика и започнете подготовката.

11:00 ПОДГОТОВКА НА БУЛКАТА

Една от най-приятните части от деня. За грима и прическата предвидете поне 2 часа . Маникюр и педикюр е най-добре да направите предишния ден. Ако перфектната ви визия изисква допълнителни детайли, то предвидете това време. Хубаво е да нямате ангажимент да вземете букета или да се грижите за цветното оформление на автомобила. Това е работа на сватбения ви агент или на кумата. Ако искате да имате за спомен красиви снимки от самата подготовка, тогава уговорете се с фотографа да дойде при вас по-рано. За да ви е най-спокойно, съветваме ви да наемете стая до или в мястото, което сте избрали за провеждане на сватбеното ви тържество.

13:00 СРЕЩАТА С МЛАДОЖЕНЕЦА

Булката е готова! Сега и предстои най-приятния момент – първата среща за деня с младоженеца и насладата от неподправената му реакция когато я види. Общоприето е младоженецът да вземе булката от дома и или в случая от мястото, което е избрала да пренощува, например, хотелът, в чиито ресторант ще се проведе сватбата. Хубаво е да изненадате младоженеца като се появите неочаквано зад него и нежно го погалите по рамото. Така реакцията му ще е израз на изненада, очарование и сантимент. Това са първите мигове, които фотографът задължително трябва да заснеме на фотосесията ви.

BI_WD_timing_4

Примерен тайминг по време на сватбения ден

14:00 ФОТОСЕСИЯТА

Хубаво е да направите стилизирана фотосесия на открито поне 2 часа преди да се налага да се отправите към следващата точка. Обикновено за провеждането на фотосесията са наобходими поне час и половина, затова, за да ви е спокойно, предвидете поне 2. Ако пък сте планирали да заснемете фотосесията на няколко места, не забравяйте да предвидите времето за придвижване. Ние препоръчваме фотосесията да е преди всички последващи събития, защото така ще спестите време на гостите си и няма да им се налага да ви чакат между църквата и ресторанта.

15:30 СЪБИРАНЕ  НА ГОСТИТЕ

Време е гостите да започнат да се събират. Хубаво е да укажете на поканите, че е желателно гостите да бъдат на уреченото място, на което ще се проведе церемонията половин час преди тя да стартира. Арката, декорацията и столовете трябва да са междувременно готови, за което ще се погрижи сватбения агент или лицето, което сте упълномощили. Докато гостите се съберат за фон може да звучи лека музика.

16:00 ЦЕРЕМОНИЯТА

Съветваме ви да подпишете в Гражданското предишния ден или няколко дни преди самата сватба. Церемонията по бракосъчетаване можете да извършите на открито с изнесен ритуал. Булката се извежда от бащата, който я предава на младоженеца, нетърпеливо очакващ я заедно с кумовете и шаферите.

BI_WD_timing_5

Примерен тайминг по време на сватбения ден

16:30 ПРИЕМАНЕ НА ПОЗДРАВЛЕНИЯ

След като вече сте казали да, следва бурен възторг от всички гости и точно сега е моментът те да ви поздравят. Тук е мястото и за общите снимки – с родителите, с кумовете, с шаферите, с гостите. След като всички ви честитят празничното събитие е време да преминете към увеселителната част. Именно сега е моментът, когато можете да приемете и подаръците от гостите, за да не се налага по-късно да обикаляте с часове по масите.

17:00 НАЧАЛО НА ТЪРЖЕСТВОТО

Необходимо е гостите да се съберат в ресторанта или мястото, което сте избрали, преди да се появите вие. Задължително упълномощете човек, отговорен за настаняването на гостите ако не ползвате услугите на сватбен агент. И така, всички са се събрали, настанени са, време е тържествено да влезете в ресторанта, заедно с вашите кумове. Следват различни ритуали по разчупване на питка, ритане на менче ( на които между другото ние изобщо не симпатизираме) и е време за първите сватбени тостове. Младоженецът и булката приветстват гостите, кумът и кумата споделят своите речи и тържеството е официално открито.

18:00 МЕНЮТО

След като се открие началото на тържеството, персоналът следва да изнесе храната. Като преди изнасянето на основното трябва да има минимум 2- часа.

18:30 РАЗВЛЕКАТЕЛНА ПРОГРАМА

Няколко часа след началото на събитието всички вече са отпуснати и готови за истинското парти. Ако сте предвидили група с жива музика, сега е моментът те да започнат своята програма. Сега е моментът и за първия танц на младоженците и нека купонът бъде в своя вихър.

22:00 ЗАВЪРШВАНЕ НА ВЕЧЕРТА

Ритуалите по хвърляне на букета и жартиера, както и разрязването на сватбената торта са плавен преход към края на тържеството. Обикновено тези ритуали отнемат около час в програмата като след това булката и младоженецът могат да поднесат своите благодарности. Обикновено 6 часа са достатъчни за едно сватбено тържество, но ако сте решили да продължите и след това, то можете да се забавлявате до сутринта.

Скоро ще ви предложим и статия по темата как да завършим ефектно сватбения си ден.

BI_WD_timing_1

Примерен тайминг по време на сватбения ден

 

Leave a Reply