РОКЛИТЕ НА ШАФЕРКИТЕ – 8 ТОП ТЕНДЕНЦИИ

Bridesmaid_dresses_trends_8

Топ тенденциите при шаферските рокли

Избирайки визията на шаферките, съобразете всички детайли с цялостната стилистика на събитието.

Задължително се допитайте и до тяхното мнение, дали имат предпочитания за цвят, силует и модел на роклите си. Все пак, трябва да се чувстват достатъчно комфортно.

Ето ги и основните тенденции при шаферските рокли това лято.

ЕДНАКВИ РОКЛИ В ЕДНАКЪВ ЦВЯТ

Този вариант е широко разпространен в САЩ. В този случай е важно да се постараете с общи усилия да изберете цвят, който да отива на всички дами изхождайки от тена на кожата им, цвета на косата и очите. Най-лесно е подобни рокли да поръчате в бутик, специализиран в изработката на шаферски рокли. Тази година, Atelier Ivoire предлага широк избор от решения за шаферките.

Bridesmaid_dresses_trends_5

Топ тенденциите при шаферските рокли – еднакви и в еднакъв цвят

РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ, ЕДНАКЪВ ЦВЯТ И МАТЕРИЯ

Изборът на различни модели шаферски рокли, но изработени от еднаква материя и в еднаква цветова гама ще възможно най-удачния. Така дизайна на роклите ще бъде съобразен с индивидуалните особености на фигурите на вашите шаферки и всяка от тях ще изглежда различно като при това ще се запази основната стилистика на сватбата.

Bridesmaid_dresses_trends_3

Топ тенденциите при шаферските рокли – различни, но в еднакъв цвят

ОМБРЕ ЕФЕКТ

Омбре ефектът е една от най-актуалните тенденции при избора на цветове този сезон. Повече информация по темата можете да намерите в статията ни, изцяло посветена на този тренд. Идеята на този вариант е, че всяка дама избира нюанс на цвета за роклята си в тон по-светло или по тъмно от основния избран като всички заедно би следвало да запълнят гамата от тонове на един и същи цвят. Моделите на роклята могат да бъдат както еднакви, така и различни, но желателно, изработени от една и съща материя.

Bridesmaid_dresses_trends_9

Топ тенденциите при шаферските рокли – ефектът омбре

ФАНТАЗИЯ

Различни материи, различни кройки, различни аксесоари, една цветова гама. Не е задължително шаферките ви да изглеждат идентично, а напротив – можете да им предоставите свобода на избора като определите единствено цветовете. Така всяка шаферка ще се чувства индивидуално, докато всички рокли ще бъдат в един цвят. За да завършите и обедините образа ще помогнат еднаквите букети, цветни гривни на ръката или еднакви колани на роклите.

Bridesmaid_dresses_trends_7

Топ тенденциите при шаферските рокли – фантазия

ЕДИН МОДЕЛ – НЯКОЛКО ВИЗИИ

Този, напоследък актуален тренд, беше представен за първи път от Atelier Ivoire чрез специалната им колекция шаферски рокли Twist & Match. Такива рокли имат идентичен дизайн, но могат да се обличат по различен начин с над 15 визии. Богатия избор от цветове дава възможност лесно да се съобразите с темата на сватбата. Роклите се изработват от еластични материи в няколко основни размера и са адаптивни за всяка фигура. Освен това, различните визии, които се предлагат дават възможност роклите да се носят и след сватбата по различни поводи.

Bridesmaid_dresses_trends_6

Топ тенденциите при шаферските рокли – един модел, няколко визии

ПРИНТОВЕ

Необикновените, пъстри рокли в различни десени създават истинско настроение. Бъдете нестандартни в решенията си и въведете един от основните мотиви на сватбата ви върху роклите на шаферките – райета, точки, цветя, котви – развихрете въображението си.

Bridesmaid_dresses_trends_4

Топ тенденциите при шаферските рокли – принтове

ЕДНАКВИ…БЛУЗИ И ПОЛИ

Кой каза, че шаферките могат да носят единствено рокли?! Блузата в съчетание с пола би била идеално решение за облеклото на вашите приятелки, особено ако стила на сватбата е полу-официален. Обърнете се към вашия шивач, за да реализирате един оригинален вариант на сватбено облекло.

Bridesmaid_dresses_trends_1

Топ тенденциите при шаферските рокли – блузи и поли

ДОПЪЛНИТЕЛНИ АКЦЕНТИ

Ако искате да обедините визията на шаферките си, може да постигнете това не само с помощта на еднакви рокли, но и на сходни аксесоари. Подобни шапки, бижута, обувки, чадърчета биха били чудесен и оригинален обединяващ акцент.

Bridesmaid_dresses_trends_2

Топ тенденциите при шаферските рокли – допълнителни акценти

НЯКОЛКО СЪВЕТА

  • Съобразете се с предпочитанията и индивидуалните особености около ръста и фигурата на шаферките ви.
  • Не си залсужава да се впускате в спорове и разногласия относно избора на рокли. Постарайте се да направите максимално приятно това изживяване.
  • Съобразете се с времето и сезона, както и с основните елементи от стилистиката на сватбата ви.
  • Не забравяйте за обединяващите аксесоари – еднакви мини букетчета или цветни гривни са перфектни като общ елемент.
  • Преди да поръчате роклите за шаферките или да ги накарате да си ги купят сами, уточнете дали не разполагат в гардероба си със сходни рокли в избрания от вас цвят.

 

Leave a Reply