РОЛЯТА НА ШАФЕРИТЕ – МЪЖЕТЕ В ДЕЙСТВИЕ

BI_groomsman

Ролята на шаферите – мъжете в действие

 

Приятелите на младоженеца са не просто важни гости, но и необходимото мъжко присъствие на сватбеното тържество, за да се получи вашият сватбен ден наистина незабравим. Спокойно можете да се доверите на вашите приятели, защото вероятно те също ще се вълнуват за вас. Смело можете да им поверите дребни организационни детайли, както и да разчитате на тяхната помощ по всяко време.

ПОВЕЧЕ УСМИВКИ

На първо място, една от основните задачи на шаферите е да способсвтват както за вашето добро настроение, така и за това на вашите гости. Затова бъдете широко усмихнати и мили към всички гости. Забравете за всякакви капризи от ваша страна и помнете, че вие сте дясната ръка на младоженеца.

ПОМОЩ ПРИ ЛОГИСТИКАТА

Поемете част от организационната работа като се включите в подготовката, помагайки при транспортирането на част от предметите, необходими за реквизита. Може да се наложи да се заемете с мокрия бар, или пък, да помогнете на булката и шаферките, закарвайки ги до фризьорския салон. 

BI_groomsmen 2

Ролята на шаферите – мъжете в действие

ЗАД ВОЛАНА

Отлична мъжка работа би била изборът на транспорт за младоженците в сватбения ден! Изненадайте ги като изберете вместо тях лимузината, но разбира се съгласувайте решението си с тях. Може би те имат по-специфични изисквания и биха желали да се придвижват с ретро автомобил или друг нестандартен модел. Помислете и за транспорта на гостите – координирайте пристигането на автомобилите, които ще закарат гостите до съответните места или определете сборен пункт, откъдето всички да тръгнете. Погрижете се да подсигурите и паркоместа.

ВАЖНА МИСИЯ

Преди да се отправите към младоженеца, убедете се дали булката не би имала нужда от помощ. Например, можете да се погрижите и да вземете букета и от флориста, но знайте, че това е много отговорна задача. Задължително уточнете дали има някакви специфични изисквания при превоза на цветята и бутониероте. Същото важи и за пръстените – обикновено, те са задължение на кума, но спокойно можете да му ги предадете. 

BI_groomsmen 3

Ролята на шаферите – мъжете в действие

 

ЕРГЕНСКОТО ПАРТИ

Тук участието ви е задължително! Заедно с кума се постарайте да изненадате младоженеца по неповторим начини все пак помнете, че не трябва да предприемате действия, които биха наранили булката. Добре е да организирате ергенското парти поне седмица преди сватбата. Не рискувайте с предния ден, за да няма непредвидени последствия. Не се отдавайте на излишна носталгия по ергенските ви мигове, все пак младоженецът не отива в армията и не е необходимо патосно сбогуване със ‘стария’ живот.

ПОДАРЪЦИТЕ

Младоженецът може да ви повери задачи свързани със закупуването на различни награди за игри с гостите ако са планирани такива. Отнесете се отговорно към задачата и подсигурете всички подаръци в исканото време и на необходимото място. Освен това, на младоженците ще им е необходима помощ и при пренасянето на подаръците и цветята, които ще получат от гостите.

BI_groomsmen 4

Ролята на шаферите – мъжете в действие

СТИЛ И КЛАСА

Момчета, вие сте основния антураж на младоженеца, затова трябва да изглеждате блестящо! Погрижете се за облеклото си като обсъдите предварително избор на идентични костюми. Избирайки стайлинга си, съобразете се с визията на младоженеца, тя трябва да бъде сходна с вашата и да бъде издържана в еднакъв стил. Освен това, помнете, че вие ще сте кавалерите на шаферките, дръжте се като истински джентълмени и се погрижете за тяхното добро настроение. 

ВРЕМЕ ЗА ТАНЦИ!

Ролята на шаферите, както и на шаферките е да допринесат за общото добро настроение. Знайте, че следва да сте основна част от дансинга и от вас се очаква да участвате активно, както в танците, така и във всички игри. Можете да измислите заедно с кумовете и шаферките обща хореография, с която да изненадате младоженците. Можете да изпълните някоя любима тяхна песен като така ще им подарите прекрасна емоция. 
BI_groomsmen 5

Ролята на шаферите – мъжете в действие

Дерзайте! Време е за мъже!

Leave a Reply