С ЕЛЕМЕНТ НА ЯБЪЛКИ – ТЕМА НА СВАТБАТА

BI_apple_themed_wedding_3

Тема на сватбата – с елемент на ябълки

Както знаем, още от древни времена ябълката е символ на жизнена сила и плодородие. Ние я виждаме и като ефектен елемент в декора на вашата сватба!

ЕЛЕМЕНТИ НА СТИЛИСТИКАТА

  • Червени или зелени отенъци на основните цветове
  • Дървени и текстилни акценти
  • Цветя с едри цветове
  • Стъкло и кристал
  • Квадратни вази
  • Лен
  • Декоративни детайли дюс
  • Образът на ябълката върху поканите
  • Домашни сладкиши
  • Декоративни мини ябълки като акцент в букета на булката
BI_apple_themed_wedding_5

Тема на сватбата – с елемент на ябълки

ЦВЕТОВА ГАМА И ОСНОВНИ МАТЕРИАЛИ

В културата и традициите на всяка страна присъстват вълшебни и удивителни истории, които по един или друг начин са свързани с ябълките. Именно ябълката е символът на богинята на любовта Афродита. В чужбина много сватбени декоратори използват символичното значение на този плод и го интерпретират като основен мотив в сватбения декор. В зависимост от това какви ябълки ще изберете за декора зависят останалите детайли в общия стил.

Използваните материи трябва да бъдат едностранни, защото ябълката сама по себе си носи необходимия заряд и яркост. Сочните, червени ябълки могат да послужат за прекрасна украса в центъра на масата, съчетани с различни други детайли в същите ярки тонове. На зелените ябълки им подхождат бежови тонове, цветове в гамата на слоновата кост, оранжево или розово. Кристал, стъкло и лен винаги биха се вписали прекрасно в този вид стилистика.

BI_apple_themed_wedding_2

Тема на сватбата – с елемент на ябълки

ФЛОРИСТИКА И ДЕКОР

Ябълковите плодове изглеждат много добре в букет. 2-3 красиви ябълки великолепно се съчетават с рози, божури и други цветя с едри цветове. Елементите на декора в съчетание с ябълки могат да бъдат най-разнообразни: кошници, дървени ведра, високи, кристални вази, пълни с ябълки. Не забравяйте и за зоната с десери, на която можете да поднесете украсени ябълкови пайове и кошници с плодове. Ако сте избрали еко стил за сватбата си – то плетена, ратанова мебел и различни кошници биха се вписали като подходящо съчетание.

Ако сте поканили много гости, то вместо плейс карти с имената им, можете да прикрепите малки картички с името на всеки гост върху сочна, червена ябълка. А списъка на гостите можете да напишете върху хартия, изрязана във формата на ябълка, вместо стандартния А4 формат. Също така, можете да изработите във формата на ябълка и различни сувенири или подаръчета за гостите.

За тази стилистика е подходящо провеждането на сватба на открито, горска сватба или някоя кокетна поляна.

BI_apple_themed_wedding_6

Тема на сватбата – с елемент на ябълки и цветя

BI_apple_themed_wedding_1

Тема на сватбата – с елемент на ябълки и цветя

ВИЗИЯТА НА БУЛКАТА И МЛАДОЖЕНЕЦА

Визията на булката и младоженеца трябва да са съчетани с главната тема. Така например, ако темата на сватбата ви е Гръцка градина – то роклята ви трябва да е в класически гръцки стил, изработена от ефирна материя. Може да изберете и Келтски стил, но и тук роклята трябва да лека, без допълнителни корсети и кринолини. Същото се отнася и за стила на младоженеца – лек ленен костюм без вратовръзка би се вписал чудесно. А папийонка с яблкови мотиви само ще допълни цялостния стил.

BI_apple_themed_wedding_4

Тема на сватбата – с елемент на ябълки – младоженците

 

 

Leave a Reply