СВАТБА НА МОРЕТО – ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ

BI_beach_wedding_6

Сватба на морето – какво трябва да знаем

Много булки си представят сватбата на мечтите на приказен морски бряг, под лъчите на залязващото слънце и сред нежните звуци на вълните. Морските курорти са едни от най-желаните дестинации за провеждане на сватбения ден. Именно затова, решихме да обобщим кое е най-важното за провеждане на една морска сватба.

 

Първо е необходимо да изясните за себе си дали си представяте красива фотосесия на морския бряг или искате да проведете именно там цялата церемония и последващото тържество. Ако сте се спрели на първия вариант, можете да се договорите с фотографа и да организирате фотосесията в ден различен от сватбата. Но ние бихме искали да ви запознаем с основните неща, които трябва да знаете за провеждането на сватбения ден на морския бряг.

BI_beach_wedding_1

Сватба на морето – какво трябва да знаем

ОСНОВНИТЕ МОМЕНТИ

ИЗБОР НА МЯСТО

Безусловно, първият въпрос, който стои пред двойката е именно изборът на място. Ако живетте в някой от морските градове, то ви сте късметлии и няма да ви се наложи да пътувате. Ако пък морето не се намира в близост до града, в който живеете, то ви очаква интересно пътешествие. В зависимост от бюджета ви, вие можете да изберете като сватбена дестинация някои от морските курорти в България или пък някоя по екзотична страна.

BI_beach_wedding_7

Сватба на морето – какво трябва да знаем при избора на място

ВРЕМЕТО И ТРАНСПОРТЪТ

Задължително имайте предвид климатичните условия в странта, която сте избрали и се съобразете с тях. Освен това, се съобразете и с транспортните комуникации, все пак на вас и на гостите ви трябва да е удобно да стигнете до мястото, което сте избрали. Обикновено, при провеждането на сватба в чужбина е добре да се разпишете няколко дни преди това, за да избегнете сложните документални подробности, както и последващата легализация на документите.

ИЗБОР НА ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ

Добре е да изберете подизпълнители, които да се намират в близост до мястото, което сте избрали за провеждане на сватбеното ви тържество. Но трябва да знаете, че дори и да не намерите такива именно там, няма да е проблем да организирате транспортирането на сватбения си мениджър, флористите, и останалите подизпълнители от града, в който живеете или от друг такъв. Повечето специалисти предварително указват в условията на работата си възможността за пътуване като опция.

BI_beach_wedding_3

Сватба на морето – какво трябва да знаем при избора на подизпълнители

ГОСТИТЕ

Обикновено разходите и организацията, свързани с транспортирането и настаняването на гостите е ваше задължение. В зависимост от мащабите на сватбата, както и от бюджета ви, пресметнете разходите и определете максималният брой гости, който можете да си позволите. Общоприето е да поемете транспортните разходи, както и 1 нощувка за вашите гости, в хотел, който сте избрали. Ако наемете самолет или автобус, желателно е всички гости да пътуват заедно в деня педи сватбата. Ако сте избрали чуждестранна дестинация, проучете дали има необходимост от издаване на виза.

СВАТБЕНИЯТ ДЕКОР

Желателно е оформлението на вашата сватба да съответства на морксата тематика. Относно сватбената стилистика в морска тема, ще подготвим отделна статия, а сега ще разкажем за основните елементи, които е добре да присъстват. Традиционните цветове, характерни за сватбената тема са бяло и синьо с всички нюанси около тях. Като допълнителни можете да изберете цветове в тоновете на мента, корал и тифани. В декора предвидете по твърди тъкани като дантела, както и съответстващи мотиви – райета, котви, мидички. Имате пълна свобода на въображението като всеки детайл може да бъде вдъхновен от морето.

BI_beach_wedding_4

Сватба на морето – какво трябва да знаем за декора

BI_beach_wedding_2

Сватба на морето – какво трябва да знаем за декора

Leave a Reply