СВАТБА ПОД ДЪЖДА – КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ

BI_WEDDING_UNDER_THE_RAIN

Как да се подготвим за сватба под дъжда

Какво да правим ако на сватбата ни вали дъжд? Особено актуален въпрос в това мокро лято и имайки предвид, че сезонът на есенните сватби наближава. Ако искате да превърнете дъжда по-скоро в сватбено украшение, то тази статия е за вас.

Като начало, обезателно вижте каква ще е прогнозата за времето на датата, която сте избрали, за да проведете сватбеното мероприятие. Въпреки всичко, така или иначе, дори и прогнозата да обещава слънце, винаги е възможно дъжда да ви изненада. За всеки случай направете план Б, в който да предвидите “отстъпление”.

КАКВО ДА СЪОБРАЗИМ?

ОБРАЗЪТ НА БУЛКАТА, МЛАДОЖЕНЕЦА И ГОСТИТЕ

Ако в деня на сватбата ви синоптиците обещават дъжд – запасете се с достатъчно количество чадъри и за всеки случай допълнителни обувки. Можете да използвате времето и да направите романтична, тематична фотосесия под дъжда – гумените ботуши на флорални мотиви и цветни чадъри или дъждобрани биха били прекрасен аксесоар към нея. Булката е добре да ползва водоустойчива козметика, като споделите това с вашия стилист и гримьор. Ако сватбвата ви е през ранната пролет, когато все още не е достатъчно топло, предвидете си топла наметка или жилетка. Най-важното – не се разстровайте – все пак най-красивите и романтични снимки са именно под дъжа и ако имате добър фотограф, то той ще превърне лошото време в красив акцент. Ние препоръчваме професионалистите от Балевски Фотография (скрит линк), в чиито качества сме се убедили многократно.

МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО

 

Ако времето вещае дъжд в деня, който сте избрали за сватбата, предвидете място на закрито. В този случай, дъжда ще ви “хване в крачка” само по време на фотосесията. Тук има два варианта – или го избегнете като планирате фотосесия на някое красиво място, дори и на открито, но с навес – например някоя веранда или открита тераса или превърнете дъжа в приятел и се запасете с тематични аксесоари. Ако сте планирали сватбата на открито и сте избрали шатри, добре е да споделите с организаторите си желанието те да бъдат допълнително оборудвани със прозрачни, спускащи се панели или завеси, за да не пречи дъжда на вас и гостите ви. Помислете и за допълнителното им отопляване, защото при дъжд, особено извън летния сезон, вероятността да паднат температурите е голяма.

BI_wedding_under_the_rain_3

Как да се подготвим за сватба под дъжда

5 СЪВЕТА ЗА СВАТБА ПОД ДЪЖДА

1. Опитайте да вкарате дъжда в темата на сватбата ви – погрижете се за декора: гумени ботуши, чадъри, дъждобрани, хартиени гирлянди във формата на капки и всякакви тематични детайли биха били оригинален акцент.

2. Задължително не забравяйте да вземете със себе си водуостойчива козметика, лак за коса, фиби и допълнителен чифт обувки.

3. Единственият начин да защитите роклята ако е дълга е да я държите повдигната. Помолете специалистите, които я изработват за ви предложат решение.

4. Вземете със себе си хавлия за всеки случай, както и не забравяйте, че е важно да ви е топло – термос чай винаги би ви помогнал.

5. Най-важното – насртойте се, че нищо не е в състояние да развали сватбения ви ден – нито дъжда, нито снега, нито лошото време. Заредете се с настроение и се наслаждавайте на събитието, независимо от времето!

 

 

 

 

 

Leave a Reply