СВАТБА ПРЕЗ ЕСЕНТА – 5 КЛЮЧОВИ ЕЛЕМЕНТА

bridalidol_fall_wedding_5_trends

Сватба през есента – 5 ключови елемента

Есента е най-любимото време от годината на много младоженци. И определено има защо – истински парад на цветове! Природата ни засипва с подаръци – златни листа, тикви, ябълки и есенни цветя. Днес искаме да ви покажем как да използвате естествените есенни декорации, за да създадете една уникална и създаваща усещането за уют сватба.

Есента ни носи толкова много вдъхновение – ароматът на домашно сладко от ябълки, красиви тикви, златни листа, пшеница, градински есенни цветя. Черпейки от самата природа, можете да създадете топла и искрена церемония!

bridalidol_fall_wedding_5_trends_1

Сватба през есента – 5 ключови елемента

БОГАТСТВОТО НА ЕСЕНТА

Каква по-хубава тема за сватба от есенната! Покани от рецилкирана, не бяла хартия с нарисувани кленов лист или жълъд, булчински букет от есенни, градински цветя, горски плоде и гъби и пъстра фотосесия в парка. Можете да изберете сезонни зеленчуци или плодове, които да са в основата на декорацията. Например, ябълките са много символични. През това време на годината есенните сватби и тези в стил Рустик се обединяват, защото есента в селата е толкова по-красива и пленяваща. Златни бали сено, каруци, калдаръмени пътища покрити с нападали листа – картини, които са познати само на въображението ни, сега могат да се разкрият пред очите на вашите гости. И всичко това може да се използва, като част от сватбената ви декорация. Слама, пшеница, есенни листа, венци от сухи цветя, ябълки, кестени, жълъди – всичко това може да бъде използвано, стига да пожелаете.

bridalidol_fall_wedding_5_trends_rich_and_colourfull_autumn_1

Сватба през есента – 5 ключови елемента

bridalidol_fall_wedding_5_trends_rich_and_colourfull_autumn_2

ЕСЕННИ ЛИСТА

Най-често използвани са листата на жълъда и дъба. Винаги събирайте листа, когато времето е сухо и далеч от главните пътища, за да бъдат чисти. Ако искате формата им да се запази плоска, ще трябва да ги съхранявате в хладилник. Ако е необходимо, можете да ги боядисате със спрей – например в златно, бяло, охра. Есенните листа могат да бъдат включени в декорацията на арката, в основната украса, като ги аранжирате в рамки за снимки по самите маси, както и в букета на булката. Венците от сухи цветя са инетересна идея за фотосесията, а нанизи от листа могат да красят столовете в ресторанта. И последно – есенните листа биха изиграли прекрасно, а може би и още по-добре, ролята на розовите листенца по пътеката към олтара.

bridalidol_fall_wedding_5_trends_autumn_leafs_1

Сватба през есента – 5 ключови елемента – богатството на есента

bridalidol_fall_wedding_5_trends_autumn_leafs_2

Сватба през есента – 5 ключови елемента – богатството на есента

ЯБЪЛКИ

Ябълките ни зареждат с витамини, енергия и добро настроение. Класическите ябълки за есенна сватба са ярко червените, но ако имате нужда от други цветове, можете да използвате зелени, които да боядисате. Ако сте еко настроени използвайте плодове от градината на баба ви. Освен, че са красиви, преди всичко са и натурални. Ябълките биха могли да се използват за всяка част от декорацията на сватбата. Като за начало можете да ги включите в булчинския букет или да ги използвате вместо подложка за пръстените. От тях биха се получили и много оригинални свещници, които да разположите около олтара или по масите в ресторанта. Можете да ги включите във фотосесията, като ги подреддите във формата на сърце. А представете си колко красива би била голяма кошница с червени, сочни плодове, които да посрещат гостите и да играят ролята на своеобразен кетъринг. Хубавото е, че ябълките могат да бъдат част и от кенди бара – карамелизирани ябълки на клечка от едната страна и захарен памук от другата. Вкусно, а? Да не забравим и подаръчетата за гостите – домашно ябълково сладко, с което да си спомнят за този прекрасен ден, в някоя от студените зимни утрини. И все пак, ако вбълките ви се струват прекалено клиширани, можете да ги замените с круши или каквито други есенни плодове харесвате.

bridalidol_fall_wedding_5_trends_apples_1

Сватба през есента – 5 ключови елемента – ябълки

bridalidol_fall_wedding_5_trends_apples_2

Сватба през есента – 5 ключови елемента – ябълки

БАЛИ СЕНО

Сеното – много оригинален декор. Първото нещо, което ти идва на ум са живописните бали със сено, които се търклят из полето. Тъй като в оригинал балите са изключително тежки, би било много трудно да ги транспортирате, но нали знаете поговорката “Когато Мохамед не отива при планината…”. Намерете някое китно селце в близост, до което има поля и бали със сено, които чакат да бъдат прибрани. Ще се получи прекрасна следсватбена фотосесия. Има обаче малки, един вид декоративни бали, с които лесно можете да се сдобиете. Ако търсите мекия и топъл златист цвят, трябва да се оглеждате за пшенична слама. Само тя може да създаде това усещане за уют. Заради живописността си, можете да включите балите на много места от вашата сватба – около арката за церемонията, като част от декорацията по време на welcome drink-a, а много интересна идея биб било ако с тяхна помощ обособите детски кът, където и най-малките да се забавляват.

bridalidol_fall_wedding_5_trends_haystacks_1

Сватба през есента – 5 ключови елемента – бали сено

bridalidol_fall_wedding_5_trends_haystacks_2

Сватба през есента – 5 ключови елемента – бали сено

ТИКВИ

Тиквата – царицата на есенния декор. Стандартно те са оранжеви или зелени, но при нужда можете да ги боядисате в какъвто цвят пожелаете. Малки декоративни тикви, издълбани или покрити с дантела могат да бъдат част от украсите по масите, както на младоженците, така и на гостите. Можете също така да ги превърнете в красиви вази за есенни листа и цветя. Отново можете да заложите на тях при декорацията на пътеката до олтара. За сватбената фотосесия много интересно би било ако издълбаете тиквите с имената на младоженците или датата на сватбата или просто нещо забавно.

bridalidol_fall_wedding_5_trends_pumpinks_2

Сватба през есента – 5 ключови елемента – тикви

bridalidol_fall_wedding_5_trends_pumpinks_1

Сватба през есента – 5 ключови елемента – тикви

ПШЕНИЧНИ КЛАСОВЕ

Класовете на пшеницата свързваме с жътвата, плодовитостта и богатството на природата. Можете смело да ги включите в булчинския букет и бутониерата на младоженеца. Тези златисти стръкчета могат да участват в цялата декорация и повярвайте ни, тя ще стане още по-прекрасна. А комбинирани със сухи подправки, цветя и свежи рози – магията е пълна. Направете красиви богати аранжировки и ги поставете на видни места –  всички ще бъдат очаровани.

bridalidol_fall_wedding_5_trends_corn_1

Сватба през есента – 5 ключови елемента – пшенични класове

bridalidol_fall_wedding_5_trends_corn_2

Сватба през есента – 5 ключови елемента – пшенични класове

 

Снимки – Pinterest.

Leave a Reply