Сватба през есента – уют и романтика!

autumn_wedding_1

Сватба през есента – уют и романтика!

Богатата цветова палитра, мекият и леко “шумен” килим, който е покрил земята и последните топли прегръдки на вече отиващото си слънце – есенните сватби винаги са изпълнени с особен чар и уютна атмосфера. Днес ще ви покажем как можете да засилите тези усещания, за една незабравима сватба именно през есента! Приятно четене!

Поканите

За Вашите гости сватбата започва с поканите, така че изберете дизайна им в унисон с акцентите през есента. Можете да заложите на красиво изрисувани сезонни плодове или стилизирани есенни листа. Ако не сте фен на флоралните елементи, много подходящо би било да използвате в направата им багри, които този сезон носи със себе си – червено, оранжево, тъмно синьо, бордо и жълто. А за по-смелите младоженци предлагаме идея за сватбени покани във формата на есенни листа. Гостите ще бъдат очаровани!

autumn_wedding_2

Сватба през есента – уют и романтика!

autumn_wedding_3

Сватба през есента – уют и романтика!

Place карти

Още нещо, с което да изненадате и впечатлите вашите гости. Разбира се цялостната полиграфия трябва да бъде в един стил, но тук по-скоро искаме да обърнем внимание на самото поставяне на картичките с имената на вашите гости. Избягайте от стандартите и заложете на оригиналността. Есенни плодове – ябълки, круши, смокини, които да играят своеобразна роля на стойки за катичките. А комбинацията от всички по отделните маси ще създаде усещането за уют.

Декор от плодове

Съветваме ви задължително да включите плодовете, които са в изобилие през този сезон и в самата украса. Могат да бъдат част , както в централните композиции, така и в украсата на фотозоната, арката и кенди бара. Тук единствено трябва да внимавате за цветовата комбинация между плодовете и самите цветя. Ако сте заложили на по-топлите нюанси изберете червени ябълки, жълти круши и тикви, а ако предпочитате по-студените тонове – зелени круши, смокини и къпини.

autumn_wedding_5

Сватба през есента – уют и романтика!

autumn_wedding_4

Сватба през есента – уют и романтика!

Булката

Леки и ефирни рокли, в различните нюанси на бяло и екрю, в комбинация с топъл шал или наметало – това е образът на съвременната есенна булка. Аксесоарите могат да бъдат в най-разнообразни цветове, но изтънчеността, която придава бордото, както като акцент за червилото, така и за обувките и цветето в косата, не може да се сравни с нищо друго!

Букетът на булката

За разлика от свежите и пъстри цветове през лятото, есента предразполага към една по-дълбока и богата гама от цветове, когато говорим за булчинския букет. Освен класическите цветя със сигурност изключително оригинално би било, ако включите и житни класове, есенни листа и цветя в контрастни цветове. Тока букетът ви ще придобие неправилна форма, каквато е и тенденцията в послендите години.

autumn_wedding_6

Сватба през есента – уют и романтика!

Декорация

Едно от най-големите предимства на есенните сватби са мебелите в тъмни нюанси, които изключително добре подчертават и допълват красотата на сезона. Дълги правоъгълни маси в насите кафяво дърво или абанос, в комбинация с текстил в пастелни и земни тонове и декорации в цветовете на есента – изключително впечатляващи и в същото време толкова лесни за изпълнение.

Кенди бар

Придържайте се към класическата концепция за този елемент от тържеството, но прибавете към него есенен привкус – освен стандартните вкусотии, като мини торта, тарталети и мъфини с тиква, добавете сочни плодове, мед, ядки и малко домашен ликьор за разкош.

autumn_wedding_7

Сватба през есента – уют и романтика!

Тортата

Тортата или черешката на вечерта трябва също да бъде изцяло съобразена с есенната концепция. Препоръчваме да се спрете на така наречената гола торта, декорирана единствено от дребни сезонни плодове и цветя, като тези в украсата. Ако не сте фен на дизайните без глазура, тогава заложете на нещо изчистено и сепло като цветове, за да можете да се развихрите смело с акценти и детайли на есенна тематика.

autumn_wedding_9

Сватба през есента – уют и романтика!

autumn_wedding_8

Сватба през есента – уют и романтика!

Свещи

Свещите са незаменима част от есенната сватба. Те създават неповторима атмосфера на уют, топлина и романтика за вашето тържество. Колкото повече са те, толкова по неповторимо е усещането, което създават. Могат да бъдат част от всяка част от сватбата – около арката, като централни елементи в украсата по масите, поставени в свещници или просто разпръснати по земята, за да оформят пътеката, по която ще преминете към изнесения ритуал. Те създават едно наистина магическо усещане!

Подаръци за гостите

И в други наши статии сме коментирали подаръците за гостите според сезона, затова тук няма да ви изненадаме особено, като ви предложим още веднъж да подчертаете есенната тема с домашни сладка, затоврени в симпатични мини бурканчета, домашно приготвен пай или кекс, мини мфини с тиква или домашно червено вино. На който и вариант да се спрете, не забравяйте да го поднесете подобаващо, декориран с крафт хартия, коноп и есенни листа, например.

autumn_wedding_10

Сватба през есента – уют и романтика!

Всеки сезон има своя чар и всички сватби са уникални сами по себе си! Но топлината, романтиката и уюта, които носи със себе си есента са уникални и неповторими! Ние сме влюбени в есенните сватби. Да сме успели да заразим и вас!

Leave a Reply