СВАТБАТА И РОДИТЕЛИТЕ

BI_wedding_parents

Сватбата и родителите

За родителите сватбата на децата им е един от най-щастливите и емоционални моменти в живота им. Именно поради тази причина, те не само бих искали да участват в организацията на сватбата, но често се чувстват длъжни да го направят. От своя страна, вие, следва да проявите разбиране и да им помогнете да се чувстват пълноценни участници в организирането на събитието без това да предизвиква дискомфорт, както за вас, така и за тях.

ЗАПОЗНАНСТВОТО

BI_wedding_parents 2

Запознанството на родителите

Подразбира се, че трябва да започнете от там. Разбира се, предполага се, че родителите ви би следвало да се познават преди да обявите щастливата новина, но пък годежът ви би бил добър повод да ги запознаете помежду им. Организирайте официална вечеря, по време на която, от една страна, ще засвидетелствате нужното уважение към тях, а от друга ще можете да обсъдите някои детайли по организацията на сватбата и кой с какво би бил полезен. Постарайте се да възприемете техните съвети, възможно е да дадат някоя добра идея, за която не ви е хрумвало. Накарайте ги да се чувстват съпричастни като не отхвърляте идеите им, макар и да не ви допадат – елегантно ги отклонете.

ПОМОЩ ПРИ ОРГАНИЗАЦИЯТА

BI_wedding_parents 3

Сватбата и родителите

Ако усетите, че родителите ви имат желание да се включат в организирането на сватбения ден, то дайте им тази възможност. Допълнителна помощ никога няма да е излишна. Постарайте се да обясните как точно си представяте сватбата на мечтите си и попитайте с коя част от организацията биха помогнали. Достатъчно е да им поверите някои дребни детайли, за да се чувстват солидарни, а по-глобалните решения оставете за себе си.

ТРАДИЦИИТЕ

BI_wedding_parents 4

Сватбата и родителите

В повечето български сватбени ритуали присъстват именно родителите – чупене на питката, захранване на младоженците от свекървата и др. Самите ние намираме тези ритуали за леко остаряли и не бихме ги приложили, но има такива, като първия танц на младоженците с родителите им, които определено ни допадат. В зависимост от това какви хора са те, можете да внесете допълнително настроение като изберете весела хореография на първия танц между булката и баща и или младоженеца и майка му. Задължително ги подгответе за това, че ще участват в провеждането на ритуалите, които сте избрали като можете и да ги отрепетирате предварително.

 

НЯКОЛКО СЪВЕТА

  • Планирайте настаняването на гостите, съобразявайки се с интересите на родителите си. Настанете ги на маса заедно или с хора, с които ще се чувстват комфортно.
  • При самото планиране се съобразете с някои от желанията им – вниманието и уважението към тях, със сигурност, ще им бъде приятно.
  • При планирането, би било добре да отчетете интересите на родителите си, музиката, развлекателните игри, ритуалите – синхронизирайте общите си желания.
  • За да подчертаете присъствието им, отделете време за реч на бащите, както и предвидете отделен танц с тях.
  • Подгответе малки изненади и подаръци за всеки от тях като не забравяте да им благодарите. Все пак, ако не са били те, вашата сватба никога не би се състояла.
BI_wedding_parents 1

Сватбата и родителите

 

Leave a Reply