СВАТБЕН ЕТИКЕТ – КАК ДА СЕ ОБЛЕЧЕТЕ АКО СТЕ ГОСТ НА СВАТБА

bridalidol_wedding_code_how_to_dress_for_a_wedding

Сватбен етикет – как да се облечете ако сте гост на сватба

В разгара на сватбения сезон, все по-често ставаме свидетели на сватби, на които гостите са облечени неприемливо. Да си поканен да станеш част от този така важен ден за някоя двойка си е истинска привилегия и ние смятаме, че е редно всеки гост да подходи с подобаващо уважение.

Обобщихме всичко смущаващо на едно място и ето какво се получи:

1. Една единствена бяла рокля.

Ако има едно нещо, което се смята за престъпление, когато си гост на сватба, то това е носенето на бяла рокля. Въпреки, че в днешно време не всички булки са облечени в класическото диамантено бяло, а предпочитат слоновата кост, шампанското, дори се спират и на по-смели цветове – отговорът пак е Не! Никога не обличайте бяла рокля, ако сте гост на сватба, независимо дали смятате, че е непретенциозна. Запазете я за някое друго лятно парти.

2. Изберете подходящи аксесоари.

Тук ще бъдем кратки – дълбокото деколте определено не е аксесоар. Най-добре го оставете вкъщи. Всичко друго е позволено – от ярки обувки до големи обеци. И все пак – нека бъде стилно.

3. Избягвайте шаферските цветове.

Следващият ни съвет е може би нещо, за което много хора не са се замисляли, но е хубаво да бъде отбелязано. Когато избирате цвят за своята рокля е по-добре да избягвате типичните шаферски цветове – корал, праскова, мента, лилаво и сиво. Все пак шаферките са облечени еднакво, не само, за да станат по-красиви сватбените снимки, но и за да бъдат лесно разпознаваеми сред гостите. Те имат задължения по време на Големия ден. Така че освен ако не искате да ви придърпват от всички страни докато танцувате, за да ви питат къде да оставят подаръците за младоженците, изберете си друг цвят рокля.

4. Не показвайте прекалено много от себе си.

Показването на твърде много кожа е друг често срещан гаф по време на сватбите. Независимо колко много часове сте прекарали в солариума, за да постигнете този съвършен тен, запазете го за себе си – булката ще иска всички погледи вперени в нея. Все пак това е нейният ден! Можете да заложите на изрязано деколте, но не прекалено (спомняте си правило номер 2, нали), или на дълбоко отврен гръб, или на голи рамене, но не и всичко наведнъж. Ако отивате на клуб и искате всички да ви забележат – може би ще изглеждате супер, но тук говорим за друго, нали?

5. Прочетете поканата.

Отбелязахте си датата в календара, запазихте си стая в хотела и направихте планове за пътуването. А обърнахте ли внимание къде ще бъде сватбата? И не, нямаме в предвид града, а мястото. Ако например тържеството ще се проведе на поляна, дали 12 сантиметровите ви нови обувки ще се впишат в обстановката. Или пък ако ще има и църковна церемония, дали ще ви се струва също толкова добра идеята, за рокля с изцяло гол гръб и с дължина до средата на бедрата. Да не споменаваме, че е възможно да има указан и специален Dresscode, който вие да пропуснете ако не прочетете цялата покана и да попаднете в неловка ситуация.

И за финал ще кажем, че от опит знаем колко емоционални са булките, в този така важен момент. Така, че следвайте нашите съвети и запазете погледите изцяло за тях.

Забавлявайте се!

Снимки – Pinterest.

Leave a Reply