СВАТБЕНИ ТЕНДЕНЦИИ 2015 – ЧАСТ ВТОРА

КАЛИГРАФИЯ

Изяществото на ръчната изработка, през новия сватбен сезон, излиза на преден план. Калиграфията изисква усърден труд, но не са необходими множество детайли – текстът, в този си вид е напълно достатъчен. Тя, също така, е символ на индивидуалността. Всичко започва, разбира се, от поканите.

Калиграфските надписи могат да се използват почти навсякъде в сватбената декорация – от поканите, през вазите за цветята, до алтернативни карти за местата на гостите – листа или камъчета. Подаръците за гостите могат да бъдат в красиви кутии, надписани за всеки индивидуално. За церемонията можете да изберете голям трансперант, красиво изписан с класически любовни писма. Ще бъде магическо!

BI_wedding_trends_2015_1

Сватбени тенденции 2015 – калиграфия

BI_wedding_trends_2015_2

Сватбени тенденции 2015 – калиграфия

КОПРИНА

Деликатна и лека материя, която ще бъде хит през сватбен сезон 2015. Разбира се, най-много ще бъде застъпена при избора на Роклята. Коприната е изключително стилна и ефирна. Роклите изработени от този нежен плат, напомнят за нещо приказно и магическо. Копринени панделки могат да красят букета на булката или да участват в декорацията на масите. Комбинацията на материята с актуалните за сезона пастелни тонове ще направи сватбата ви модерна и шик.

BI_wedding_trends_2015_3

Сватбени тенденции 2015 – коприна

БОХО СТИЛ

Стилът Бохо, остава актуален и през новия сватбен сезон, но е малко променен. Започват да се използват по-необичайни материали и форми. Най-популярна ще бъде ловната тема. Нишки, ресни, рога, пера, дори черепи завършват украсата в Бохо стил.

Индийските мотиви се използват все по-често. Цветовата палитра е много богата на дълбоки и сложни тонове. Букетите стават все по-екстравагантни, украсени с шарени шалове, вместо сатенени ленти и доминират все по-необичайни цветя.

BI_wedding_trends_2015_4

Сватбени тенденции 2015 – Бохо стил

BI_wedding_trends_2015_5

Сватбени тенденции 2015 – Бохо стил

BI_wedding_trends_2015_6

Сватбени тенденции 2015 – Бохо стил

БУКЕТИ С НЕПРАВИЛНА ФОРМА

Много модерни ще бъдат “разрошените” букети – сякаш са току що откъснати от градината или цветарят ги е направил набързо. Тези свободни форми придават обем и елегнатност. Трябва обаче много внимателно да се прецени, дали палитрата от цветове се съчетава хармонично. За всеки стил сватба, са подходящи различен набор от цветя. За Бохо стила, например, подходящи ще бъдат билките и дивите цветя от полето. За по романтичните и класически сватби, няма да бъде подходящ този тип “небрежни” букети, затова се придържайте към по-стандартните форми.

Не се страхувайте да добавите към букета си, непознати или на пръв поглед, не много подходящи цветя. Те ще му придадат уникалност и със сигурност ще го направят по-интересен.

BI_wedding_trends_2015_7

Сватбени тенденции 2015 – букети с неправилна форма

BI_wedding_trends_2015_8

Сватбени тенденции 2015 – букети с неправилна форма

СВАТБЕНА ВЕЧЕРЯ СРЕД ПРИРОДАТА

Празненство в ресторанта или сватбена вечеря на открито – на кея, или на голяма дървена маса на тревата, под сянката на величестени дървета. Сигурни сме, че ще заложите на втория варинат. Разбира се, при него е необходимо да се помисли за капризите на природата, но със сигурност си заслужава.

Можете да заложите изцяло на красотата на природата и да си спестите тежките декори. А церемонията на открито, изглежда просто вълшебно!

BI_wedding_trends_2015_9

Сватбени тенденции 2015 – сватбена вечеря сред природата

BI_wedding_trends_2015_10

Сватбени тенденции 2015 – сватбена вечеря сред природата

ДЪЛГИ МАСИ

През новия сватбен сезон 2015 на мода идват дългите маси за гостите. Те са изключително харесвани от младоженците, защото на тях могат да седнат абсолютно всички гости и никой няма да се чувства изолиран. В зависимост от броя на гостите, масите могат да бъдат много, разположени успоредно или само една, но много дълга. Всеки гост трябва да се чувства, като важна част от празника, затова всяка част от масата трябва да бъде украсена много специално. Декорацията трябва да бъде разположена по-нагъсто, отколкото при другите видове подреждане на гостите, но пък си заслужава.

BI_wedding_trends_2015_11

Сватбени тенденции 2015 – дълги маси

ДЕКОРАЦИЯ НЕ ОТ ЦВЕТЯ

Всички сме свикнали с декорации от цветя на масите за гостите, но алтернативните композиции набират все повече популярност. Това може да е комбинация от сезонни плодове и зеленчуци, шишарки и борови клонки, свещи и коледни играчки. Такъв тип декорация има много предимства пред цветята. Може да се наблегне на сезонноста на сватбата, например. И не е задължително да се ограничавате само с масите. Украсете каквото ви душа иска!

BI_wedding_trends_2015_12

Сватбени тенденции 2015 – декорация не от цветя

BI_wedding_trends_2015_13

Сватбени тенденции 2015 – декорация не от цветя

BI_wedding_trends_2015_14

Сватбени тенденции 2015 – декорация не от цветя

ВИНТИДЖ МЕБЕЛИ

Винтидж мебелите завладяват сърцата на декоратори и двойки. Те носят определено настроение и не е нужно да бъдат част от декорацията само на сватби в ретро стил. Романтичното и елегантно излъчване на техните форми, могат да завладеят сърцето и на най-предубедената булка. А за декораторите тези винтидж столове и маси са истински източник на вдъхновение.

Това може да са мебели с елегантни извити форми или напротив, груби и износени от времето дървени маси, със стари дъски и резки от надраскване. Ако нямате възможност да подмените всички мебели на сватбата, то тогава изберете, кои ще бъдат най-ключовите ви моменти от деня и поставете там винтидж мебели за акцент.

BI_wedding_trends_2015_15

Сватбени тенденции 2015 – винтидж мебели

BI_wedding_trends_2015_16

Сватбени тенденции 2015 – винтидж мебели

BI_wedding_trends_2015_17

Сватбени тенденции 2015 – винтидж мебели

АКВАРЕЛ

През новия сватбен сезон 2015 много популярен ще бъде един нежен и ненатрапчив стил – акварел. Можете да заложите на него, както при поканите, така и за картите с менюто или местата на гостите. Акварелът може да бъде част от всеки стил сватба – Бохо, класически, модерен, романтичен или ретро. Един малък съвет от специалистите- отпчатвайте акварела на пресована, не лъскава, хартия.

BI_wedding_trends_2015_18

Сватбени тенденции 2015 – акварел

BI_wedding_trends_2015_19

Сватбени тенденции 2015 – акварел

Leave a Reply