СВАТБЕНИТЕ ОБЕТИ

BI_wedding_vows_1

Сватбените обети

ЗА САМАТА ТРАДИЦИЯ

Произнасянето на сватбени обети е традиция, изключително традиционна за американската сватбена култура. В Европа и в частност в България се появява сравнително от скоро. Самата традиция бележи своето начало още от най-древни времена, когато младоженците засвидетелстват своята любов, произнасяйки клетви във вярност.

КАК ДА ПРОВЕДЕМ ТАЗИ ТРАДИЦИЯ

Първото нещо, за което трябва да помислите е мястото и времето, в което бихте искали да произнесете сватбените си обети. Изключително подходящо би било ако сте планирали изнесен ритуал. Ако пък сте планирали това да се случи при подписването, знайте, че не е много подходящо, тъй като времето там е строго планирано и разполагате с около 30 мин., в които трябва да протече ритуалът по бракосъчетаването. Затова следва да предупредите предварително, че искате не просто да кажете „ДА“, а и да произнесете сватбените си обети. Съветваме ви, все пак, да заложите на вариант, в който да изберете място на открито, където да не сте ограничени във времето. Произнасянето на сватбените обети би могло да бъде и красив завършек на сватбения ден, в който да засвидетелствате любовта си пред всички гости и да сложите впечатляващ финал на събитието, пускайки въздушни фенери в небето.

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ

Преди да пристъпите към самото написване на обетите, то обсъдете самата концепция – каква би била идеята ви – дали бихте заложили на трогателни и романтични обети, които да разплачат от умиление гостите ви, или бихте предпочели да внесете нотка хумор със забавни и леко иронични клетви. Все пак, имайте едно на ум, че клетвите ви ще станат достояние не само един на друг, но както на родителите ви, така и на всички гости. Ако искате да добавите нещо лично, което знаете само вие двамата, преценете дали би било уместно. Струва си да помислите и за структурата на самия текст, за да бъдат обетите ви стилово издържани. Самото съдържание, може да остане и изненада за половинката и гостите ви. Задължително научете на изсуст обетите си и направете няколко тренировки пред огледалото. Постарайте се да се вмъкнете в 2-3 минути, за да избегнете риска гостите ви да загубят интерес към това, което искате да споделите.

BI_wedding_vows_2

Сватбените обети – как да се подготвим

НЯКОЛКО СЪВЕТА

  • Към написването на сватбените обети следва да пристъпите по-отрано. Непосредствено преди сватбата едва ли ще ви е до това. Най-добре е да подготвите обетите си, създавайки чернова, която после да актуализирате няколко месеца преди това.
  • Не използвайте шаблони, достъпни в интернет пространството – споделете мислите си като разкажете за вашите чувства и емоции.
  • За да се настроите тематично, гледайте някои подходящ, романтичен филм.
  • Ако ви е трудно да съставите текст – представете си, че разказвате историята на любовта си – как сте се запознали, как сте се влюбили, спомнете си някоя‚ ваша история.
  • Ако се притеснявате, че от вълнение можете да забравите текста на обетите си, то можете да напишете клетвите си на малка картичка и да я размените с тази на половинката си.
  • Най-важното е – бъдете искрени и тогава ще създадете най-трогателните и романтични обети.

Leave a Reply