ТЕМА НА СВАТБАТА – РОМАНТИКА КАТО В ПРИКАЗКИТЕ

BI_romantic_themed_wed_1

Сватба като в приказките

Сватбеният ден е едно от най-романтичните събития. Често се лутаме в избора си на тема на сватбата, но релано погледнато – каква по-подходяща тема от вечната романтика, която се отличава с нежност, хармоничност и лекота на детайлите. Чрез тази статия, бихме искали да ви предложим една от любимите ни сватбени теми.

ЕЛЕМЕНТИ НА СТИЛИСТИКАТА

o   Дантела

o   Пастелни тонове

o   Меки и овални форми

o   Нежни цветя

o   Цветни мотиви

o   Рози и божури

o   Коприна

o   Пищна рокля в силует принцеса, достойна за всяка булка, която поне веднъж си е представяла сватбения си ден като от приказките.

BI_romantic_themed_wed_8

Сватба като в приказките

ВИЗИЯТА НА БУЛКАТА И МЛАДОЖЕНЕЦА

Булките, които биха избрали подобна сватбена тема, обикновено са мечтателни, нежни натури. Затова и роклята на мечтите трябва да бъде като в приказките – дълъг шлейф, снежно бял и кремав цвят, много дантела и пищен силует с класичека кройка. Роклята може да бъде обсипана с нежни мъниста и дантелени апликации, които допълнително да подчертават цялостната романтична визия. При избора на прическа, по-добре се откажете от строгите кокове и заложете на нежни, едри букли. Този образ на булката може да бъде допълнен от нежен венец в косата, който да бъде изработен от основните цветя, които сте избрали за събитието, например едри цветове на роза или божур. Ако пък не искате венец, то диадемата би била отлично допълнение към визията ви на принцеса. При образа на младоженеца, най-важното е да не отидете в крайност със строга, класическа визия, а по-скоро да допълните визията на булката. В този случай, ще се наложи да се откажете от идеята за строг смокинг и да заложите на естествени материали като замените черния костюм с по-светъл – например светло сив или кафяв, в комбинация с капучино. Светлият цвят на костюма, както и пастелните тонове биха създали завършена романтичност във визията на двойката. Ако булката е избрала живи цветя като аксесоар в прическата си, младоженецът може да избере бутониера, изработена от същите цветя.

BI_romantic_themed_wed_5

Сватба като в приказките – младоженците

BI_romantic_themed_wed_4

Сватба като в приказките – младоженците

BI_romantic_themed_wed_3

Сватба като в приказките – младоженците

BI_romantic_themed_wed_2

Сватба като в приказките – младоженците

ФЛОРИСТИКА И ДЕКОР

При избора на флоралното оформление за сватба в романтичен стил, можете да се спрете на много разнообразни варианти. Освен познатите рози, можете да подберете божури, анемонии, люляк, делфиниум, както и много други цветя, които да създадат неповторимо усещане за разстилаща се нежност. Ако сватбата ви е зимна, добавете в декора естествен памук, който ще придаде въздушност и хармоничност на общата атмосфера. Да разгледаме и основния елемент във флористиката – букетът на булката. Романтичната тематика предполага букет в кръгла форма, наподобяващ нежен цветен облак, изработен от едри цветове на основните цветя, които сте избрали. Букетът трябва да създава впечатление за нежност, което лесно се постига чрез комбинация на цветове с различни нюанси. Меките оттенъци на цветята идеално се съчетават с нежна дантела, с която може да е оформена дръжката на букета. Комбинирането на различни видове цветя не е задължително – букетът може да бъде моно, изработен от един вид цветя, например бели божури или рози, но ако се спрете на такъв избор, добавете акцент в дръжката.

BI_romantic_themed_wed_14

Приказна сватбена декорация

BI_romantic_themed_wed_13

Приказна сватбена декорация

BI_romantic_themed_wed_12

Приказна сватбена декорация

Цветните композиции в декора могат да бъдат, както ниски, така и високи и пищни. Романтичната атмосфера се поддържа чрез изключително кръглите, меки и овани форми на декорацията. Така например, вазите с цветя не трябва да се набиват на очи, а да бъдат естествено, нежно допълнение към целия декор.

Представяйки си сватба в романтичен стил, в съзнанието ни веднага изплуват пастелните тонове – нежно розово, небесно синьо, бяло, айвъри, които създават неповторимо усещане за хармония и лекота. Като основни материали във флористиката можете да ползвате дантела, коприна, памук, бяла керамика, принтове с акварелни мотиви. Отделете особено внимание и на сватбената арка – класическа арка, изцяло украсена с живи цветя ще ви пренесе в приказките. Кристални полилеи и стъклени детайли допълнително ще подсилят атмосферата.

BI_romantic_themed_wed_11

Приказна сватбена декорация

BI_romantic_themed_wed_10

Приказна сватбена декорация

BI_romantic_themed_wed_7

Приказна сватбена декорация

Ако церемонията по бракосъчетаване не е изнесен ритуал и ще се проведе в зала, то тя може да бъде декорирана в различни тъкани в светли тонове. Изберете и много свещи, които са неуспорим символ на романтиката. Като избор на място за подобна тематика, иделано биха се вписали, просторна, светла зала или шатри на открито.

Загатнете темата на сватбата още при самите покани, на които може да има ваша снимка с надис: Save the date. Можете да изберете и друг тип покани, в нежни пастелни цветове като ги завържете с дантела. Придържайте се към общ стил при подготовката на полиграфията – поканите, менютата, плейс картите, всичко трябва да е идентично.

BI_romantic_themed_wed_9

Приказна сватбена декорация

BI_romantic_themed_wed_15

Приказна сватбена декорация

Leave a Reply