ТОП 9 ТРЕНДА ЗА 2014 В СВАТБЕНИЯ ДЕКОР

BI_top_9_decor_trends_2014_6

9 топ тренда в сватбения декор за 2014

С всяка година сватбените декоратори имат все по-широк избор около сватбената тематика и декор. За 2014 сме отбелязали основните тенденции, които бихме искали да споделим с вас.

ЦВЯТ ИЗУМРУД

В момента изумрудения цвят е един от най-актуалните, не само за сезона, но и за цялата година. Той се отнася към аристократичните цветове, често символизира благородство и авторитет. Успешно се съчетава с жълто, кафяво и златно и като цвят отива както на блондинки, така и на брюнетки. Можете да го използвате като основен цвят в избора на цветна палитра или като допълнителен акцент, както при декора, така и в облеклото.

BI_top_9_decor_trends_2014_7

9 топ тренда в сватбения декор за 2014 – цвят изумруд

КАДИФЕТО

Повечето стилисти и сватбени декоратори обичат да работят с различни тъкани, една от които е кадифето. Кадифето създава неповторимо усещане за елегантност и стил. Познати са различни оттенъци, затова то може лесно да се комбинира с всяка цветова гама. Можете да го вмъкнете в темата, като украсите столовете с кадифени панделки, добавите го като акцент в салфетките или като детайл в облеклото – папийонката на младоженеца, колана на булчинската рокля на булката спокойно могат да бъдат изработени от кадифе в цвета на сватбата.

BI_top_9_decor_trends_2014_9

9 топ тренда в сватбения декор за 2014 – кадифе

ШЕВРОН

Шевронът е интересен и актуален принт във V образна форма. Той може да бъде използван по-скоро в сватбения декор, отколкото в облеклото, както и да го изберете като фон за фотосесията. Шевронът придава динамичност на декора и би бил подходящ за хората, които обичат изчистените линии и минимализма. Най-често се ползва шеврон в жълт цвят, който прекрасно се вписва в есенна тематика.

BI_top_9_decor_trends_2014_10

9 топ тренда в сватбения декор за 2014 – шеврон

ОМБРЕ

Втора година подред омбрето е все така актуално. Плавният преход в различните тонове на един и същи цвят изгледжа красиво, романтично и хармонично. На тази тенденция сме посветили цяла статия, с която можете да се запознате.

BI_top_9_decor_trends_2014_2

9 топ тренда в сватбения декор за 2014 – ефектът омбре

ЕКО-СТИЛ ИЛИ СТИЛ RUSTIC

Тези два стила са едни от най-популярните тази година. Най-подходящия сезон за тях е есента, тъй като есенната природа естествено ни подарява не само своите багри, но и много материали, които можем да използваме – цветя, плодове, паднали листа.

BI_top_9_decor_trends_2014_8

9 топ тренда в сватбения декор за 2014 – еко стил

HAND-MADE, CRAFT

Все повече ръчната изработка на сватбените детайли намира своето приложение в организацията. Хартиени цветя, гирлянди, покани, дървени рамки, заменящи традиционните арки, ръчно бродирани салфетки, са само част от елементите, които можете да ползвате в декора на сватбения ви ден.

BI_top_9_decor_trends_2014_4

9 топ тренда в сватбения декор за 2014 – направи си сам

ГРАДИНСКИТЕ ЦВЕТЯ

Предстоят есенните сватби, а за тях няма по-подходящи цветя от градинските. Можете да ги ползвате, както в цялостното флорално оформление, така и в букета на булката. Далии, астри, невени, гербери – плюсът им е не само в красотата, но и в достъпната им цена. Тези цветя могат успешно да се комбинират с по-традиционни такива – рози, кали, орхидеи.

BI_top_9_decor_trends_2014_1

9 топ тренда в сватбения декор за 2014 – градински цветя

ДАНТЕЛА

Все повече и повече булки избират дантелата като основен материал при изработката на булчинската им рокля. Все повече и повече дантелата се използва и в сватбента декорация. И това си има своето обяснение дантелата изглежда елегантно, изтънчено и романтично и се съчетава абсолютно с всички стилове – ретро, винтидж, Великият Гетсби, класическа сватба, градинска тема, Рустик. Можете да украсите като допълнителен елемент или да акцентирате върху различни детайли – букетът, тортата, чашите. Обожаваме дантела!

BI_top_9_decor_trends_2014_3

9 топ тренда в сватбения декор за 2014 – дантела

БОХО СТИЛ

Бохемският стил в сватбената декорация бележи началото си от 2013 и набира все повече скорост. Есента е последната възможност да сбъднете мечтата си. Все още топлото време, красивите есенни краски, възможността за организиране на сватбения ви ден на открито са все предпоставки, които са желателни за сватбата в бохемски стил. Boho стилът се характеризира с ярки цветове, употребата на различни тъкани и акценти, които на пръв поглед са несъчетаеми. Екстравагантен, този стил е подходящ за младоженци, които са склонни към експерименти.

BI_top_9_decor_trends_2014_5

9 топ тренда в сватбения декор за 2014 – Бохо стил

Leave a Reply