ТРЯБВА ЛИ ДА ПРОМЕНЯ ФАМИЛИЯТА СИ СЛЕД СВАТБАТА?

BI_do_I_have_to_change_my_name_after_wedding_3

Трябва ли да променя фамилията си, след сватбата?

Какво толкова! Това е само една фамилия!

Много хора, обаче, са готови да спорят по този въпрос.

Едно от първите неща, които сте научили да пишете са вашите имена. Сега сте срещнали някого, който е толкова прекрасен, че искате да прекарате остатъка от живота си с него! По традиция, обаче, това включва да споделяте и една и съща фамилия – неговата.

Имало е времена, когато щом вземеш фамилията на съпруга си, получаваш и неговите земи и имущество. Това в днешно време не важи и въпреки това, много булки предпочитат да променят фамилиите си.

Това не е традиция, която се практикува по целия сват. В страните, в които се говори арабски, жените запазвт фамилиите си. Същото правят и булките от Камбоджа и Китай.

Има много знаменитости, които са патентовали имента си и те за нищо на света не биха променили фамилията си след сватбата – Katy Perry, Mariah Carey. Някои от известните дами, все пак до някъде ги променят, но не изцяло – Beyoncé Knowles-Carter и Kim Kardashian West. Разбира се има и такива, които приемат фамилиите на своите съпрузи, например като Fergie от Black Eyed Peas, която се превърна в Stacy Duhamel и Victoria Adams от Spice Girls – Victoria Beckham. Със сигурност, разбираме решението им.

Все още има хора, които смятат, че щом една жена не приеме фамилията на мъжа, тя е по-малко ангажирана с брака си, но ние не сме съгласни! Това, че тя иска да запази името, което е носила цял живот и след сватбата, не е доказателство, че не приема всичко това на сериозно. В крайна сметка, това е и нейно решение, нали?

Ако все още се чудите дали да промените името си или не, ние ще ви помогнем. Събрали сме няколко “ЗА” и “ПРОТИВ”, с които да вземете това решение по-лесно!

BI_do_I_have_to_change_my_name_after_wedding_2

Трябва ли да променя фамилията си, след сватбата?

ПРИЧИНИ ДА НЕ ПРОМЕНЯТЕ ИМЕТО СИ СЛЕД БРАКА

Ако решите да промените името си имайте в предвид, че ви чака много документация – трябва да смените личната си карта, шофьорската книжка, да актуализирате банковите сметки..и това е само началото. Ако сте човек, който ненавижда попълването на формуляри, то тогава останете със собственото си име.

Вие сте същата жена, която бяхте и преди да се омъжите. Тогава защо трябва да сменяте фамилията си? Ако да запазите името си е важна част от вашата идентичност, то борете се за него! Ако искате да запазите фамилията си, направете го, иначе после може да съжалявате!

Има ли вашата работа връзка с вашата фамилия? Ако сте писател или лекар, то тогава хората вече ви познават с вашето собствено име и няма смисъл да го променяте. След многото години градене на репутаия, смяната на името може да ви донесе повече вреди, отколкото ползи.

Мъжете не променят името си, тогава защо жените да го правят. Има няколко господа, които са приели фамилиите на съпругите си, но те се броят на пръсти. Ако вашият любим все пак държи да вземете фамилията му, поискайте от него той да вземе вашата. Така може да се стигне до решението всеки да си остане с неговото име, но имайте в редвид, че такъв тип разговор би бил странен 🙂

BI_do_I_have_to_change_my_name_after_wedding_1

Трябва ли да променя фамилията си, след сватаба?

ПРИЧИНИ ДА СМЕНИТЕ ИМЕТО СИ СЛЕД БРАКА

Някои от дамите не харесват фамилиите си. Има имена, които са трудни за произнасяне, такива, заради които са ставали обект на подигравки или такива, които свързваме с престъпници и лунатици. Ако вашият съпруг е с фамилия, която не отговаря на тези критерии, тогава трябва да я вземете.

За много двойки, промяната на фамилията на жената се смята за отражение на тяхното единство. Това може да означава започването на нова глава във вашия живот. Сега сте част от ново семейство и, като приемете фамилията им, един вид чествате това. Естествено, че винаги ще сте част от вашето семейство. Една нова фамилия, не би могла да промени това.

Ако сте традиционен тип жена – давайте, променте фамилията си! Все пак това е една от най-старите традиции свързани със сватбата. Така или иначе сигурно повечето ви приятели вече ви наричат с фамилията на любимия ви, още преди да сте минали под венчилото, така че какво толкова. Майка ви е взела фамилияна на баща ви, баба ви също – тази на дядо ви. Ако вие не го направите, ще прекъснете една хубава традиция.

Друг важен фактор, който може да ви накара да се замислите все пак да смените името си, са децата ви. Те приемат името на бащата и някак си няма да сте едно семейство, ако вие сте с различна фамилия, не мислите ли? А и за самите тях може да бъде малко объркващо.

Каквото и решение да вземете, уверете се, че то е правилното! Не се притеснявайте, какво биха си помислили другите. Връзката ви с вашия съпруг е по-слина от тази, която едно име може да ви даде!

Снимки – Pinterest.

Leave a Reply