ЗАВРЪЗВАНЕ НА СВАТБЕН ВЪЗЕЛ

BI_tie_the_knot_3

Завръзване на сватбен възел

Ритуалът по връзване на възел, известен на Запад като „tie the knot” намира все по широко приложение в сватбените ритуали. Тази традиция е по-скоро символична като носи посланието, че по този начин вие заздравявате съюза между себе си. В тази статия ще ви разкажем как да организирате тази церемония, както и какво трябва да знаете, вкарвайки символиката на този ритуал като елемент от темата на сватбата.

BI_tie_the_knot_4

Завръзване на сватбен възел

 

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЦЕРЕМОНИЯТА

В зависимост от желанието ви, можете да завържете ръцете си в символичен възел с обща лента или всеки от вас да завърже единия край на въже. Като материал, освен традиционното морско въже можете да използвате разноцветни ленти с цвета на сватбата. Ако предпочитате именно да съедините ръцете си, то около тях възелът може да бъде завързан от кумовете ви или родителите ви. Със сигурност ще е добре да вкарате тази традиция като ритуал след като вече сте сложили халките си 🙂

Избирайки място за провеждането на този ритуал трябва да знаете, че е най-добре да го планирате при изнесен ритуал. Преди да завържете възела, можете да произнесете сватбените си обети. Друг вариант е речта на кума да бъде комбинирана с тази традиция като именно той завърже ръцете ви. След това, можете да съхраните възела като семейна реликва, която винаги ще ви напомня за този приказен ден.

BI_tie_the_knot_1

Завръзване на сватбен възел

КАК ДА ПОДЧЕРТАЕМ СИМВОЛИКАТА НА ТАЗИ ТРАДИЦИЯ В СВАТБЕНИЯ ДЕКОР

Ако искате да добавите възела като символ на здрав съюз в сватбеното оформление, заложете на различни детайли, които да подчертават този ритуал. Можете да направите клише на сватбените покани, да го вкарате като детайл в салфетките, да изберете принт върху роклите на шаферките, да изберете ръкавели за младоженеца под формата на малко възелче, да го отбележите на плейс картите, да изберете аксесоар за прическата под формата на възел – определено въображението ви би имало поле за изява.

BI_tie_the_knot_2

Завръзване на сватбен възел – символика

Leave a Reply